Dimarts, 11 de Desembre de 2018

La decisió sobre si es deixa Junqueras en llibertat no es farà pública aquest dijous

La sala continuarà deliberant divendres però es desconeix quan comunicarà la resolució

04 de Gener de 2018, per ACN
  • Moment de la sortida del furgó policial en què viatjava Junqueras, aquest dijous

    ACN

La decisió dels tres magistrats del Tribunal Suprem sobre si el vicepresident cessat Junqueras pot sortir en llibertat no es prendrà aquest dijous. Els magistrats Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde han estat una hora i mitja deliberant després de la vista però han decidit donar per acabada la reunió i, per tant, la decisió no es coneixerà per ara.

La deliberació es reprendrà aquest divendres però fonts judicials no confirmen quan es farà pública la resolució de la sala del Suprem designada per resoldre el recurs d'apel·lació presentat per la defensa. La sala té sobre la taula les peticions de la fiscalia i de l'acusació popular (exercida per VOX) que consideren que cal mantenir Junqueras entre reixes perquè existeix risc de reiteració delictiva.

En canvi, la defensa (exercida per Andreu van den Eynde) sol·licita la llibertat i argumenta que Junqueras aposta per la negociació política i les vies pacífiques, que el clima a Catalunya s'ha calmat i que s'ha de garantir el seu dret de participació política perquè ha estat escollit diputat.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Ganxet  04 de Gener de 2018

I

perquè, no apostava abans per la negociació?, i si el deixen lliure, tornarem a sentir el que volen imposar?

Reportatges