Cookie control
Divendres, 03 d'Abril de 2020

La Diputació de Tarragona s'adherirà a la Xarxa Audiovisual Local

LANOVA Ràdio és mitja adherit de la xarxa al territori

26 de Febrer de 2015, per ACN
  • Micròfon de la Xarxa Audiovisual Local

    Cedida

El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous l'entrada de les diputacions de Tarragona, Lleida i Girona a la Xarxa Audiovisual Local (XAL). Amb aquest acord, que ara hauran de ratificar les tres corporacions, es fa palesa la voluntat de les quatre entitats supramunicipals de sumar esforços per a la promoció de la comunicació de proximitat. Alhora, es reconeix el paper que La Xarxa, entitat impulsada per la Diputació de Barcelona, ha jugat com a plataforma de suport a l'audiovisual local de tot el país. L'acord per a la integració de les tres diputacions en l'estructura de la XAL s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC-AM i ICV-EUiA-EPM. El PSC-PM i el PP s'han abstingut.

La previsió és que al llarg del mes de març la resta de corporacions aprovin el mateix acord en les seves sessions plenàries, pas previ a la signatura del conveni pel qual la XAL modificarà la seva figura jurídica. Actualment, la XAL és una societat mercantil de capital públic aportat per la Diputació de Barcelona. Un cop finalitzat el procés, canviarà la seva figura a la de Societat Anònima i també la seva denominació, que passarà a ser la de Xarxa de Comunicació Local.

Representació proporcional

Així, tant la Junta General com el Consell d'Administració de la nova XAL incorporaran nous consellers en representació de les quatre diputacions, en un nombre proporcional al pes de cada corporació. Actualment, l'òrgan de govern de l'entitat l'integren nou representants, encapçalats pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.

La Xarxa és una plataforma multimèdia de continguts i serveis per als mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia). El principal és l'oferta de programació, dissenyada conjuntament amb les entitats adherides per incentivar la coproducció. D'aquesta manera, es pretén augumentar la visibilitat dels continguts generats pels mitjans i estimular econòmicament el sector.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics