Dijous, 28 de Març de 2024

La reusenca Meritxell Ruiz serà la nova consellera d'Ensenyament

El darrer conseller de Reus va ser Albert Vilalta

12 de Gener de 2016, per Redacció/ ACN
  • Meritxell Ruiz, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

  • Meritxell Ruiz, en una imatge d'arxiu amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer

    Reusdigital.cat

La reusenca Meritxell Ruiz (1978) serà la nova consellera d'Ensenyament, a proposta de Convergència Democràtica de Catalunya. Actualment és directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, organisme dependent del departament pilotat per Irene Rigau. Va ser diputada al Parlament entre el 2006 i el 2010 per Unió Democràtica. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses, anteriorment va exercir com a assessora de Serveis Financers especialitzada en el segment d'empreses de La Caixa. Ruiz, a més, havia estat cap local d'Unió Democràctica de Catalunya (UDC), però es va donar de baixa del partit després de l'escissió produïda pel procés sobiranista, i es va fer militant de CDC.

El darrer conseller reusenc de la Generalitat va ser Albert Vilalta, que va ocupar la cartera de Medi Ambient i Habitatge, des que es va crear als anys vuitanta i fins el 1996. Ruiz serà la segona reusenca que ostentarà la conselleria d'Ensenyament, després de Josep Laporte, que va ser conseller del ram entre els anys 1988 i 1992, amb els governs de l'expresident Jordi Pujol.

Vinculació amb Reus

Ruiz fa temps que està vinculada a diverses entitats socials i culturals de Reus, com l'Orfeó Reusenc, l'Esbart Dansaire, la Colla de Bastroners i Grallers, la Fundació Pont i Gol, l'ONG Pont de Solidaritat i la casa Misericòrdia de Reus. Ha estat catequista, monitora de joves, membre de la Junta de l'Institut Municipal d'Acció Cultural i representant dels estudiants de la Facultat de Ciències Econòmiques de la URV. De fet, Ruiz té el Diploma d'Estudis Avançat el Doctora en Economia i Empresa de la universitat tarragonina.

La resta del govern

Amb el nom de resuenca es completa el nou executiu català, que compta amb set noms proposats per CDC i sis per ERC. Carles Puigdemont tindrà el suport d'Oriol Junqueras en l'àrea econòmica, de Neus Munté com a consellera de Presidència i encarregada del macrodepartament de Benestar, i Raül Romeva en Exteriors i Relacions Institucionals.

L'àrea econòmica estarà integrada per quatre conselleries: Economia, a mans de Junqueras, que també serà vicepresident; Empresa i Coneixement, amb el fins ara secretari de Govern, Jordi Baiget (CDC); Territori, amb el número dos de Convergència, Josep Rull, al capdavant; i Agricultura, dirigida per Meritxell Serret (ERC), vinculada al món rural, Unió de Pagesos i l'Assemblea Nacional Catalana.

Sota les ordres de Munté al seu macrodepartament social hi haurà l'exdiputat del PSC Toni Comín (ERC) a Salut; el fins ara conseller de Territori, Santi Vila (CDC) a Cultura; l'exsindicalista gironina Dolors Bassa (ERC) a Benestar, Treball i Família; i la ja mencionada Meritxell Ruiz (CDC) a Ensenyament.

L'àrea institucional encarregada a Romeva comptarà amb una conselleria d'Exteriors que ell mateix dirigirà; Meritxell Borràs (CDC) repeteix com a titular de Governació; igual que Jordi Jané (CDC) a Interior; i Justícia amb Carles Mundó (ERC), impulsor de l'associació de defensa catalanista Drets.

L'acte de presa de possessió de Carles Puigdemont com a president se celebrarà aquest dimarts a partir de les set del vespre al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Els nomenaments dels nous consellers tindran lloc dijous.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

meritxell ruiz, reusdigital.cat, carles puigdemont

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  13 de Gener de 2016

Milloreu la representativitat!

Potser, una de les formes de fer país seria tenir en compte la importància de les ciutats i donar més pes a aquestes, ignorant, parcialment, el pes de certs personatges. De moment el tema està més equilibrat però cal millorar-lo i potenciar-lo.

J. A. Carricondo  12 de Gener de 2016

Millores a la zona!

Sembla que retorna un cert equilibri amb el nou govern. Ens estàvem quedant orfes de representants amb un cert pes polític a la Generalitat. Esperem que es faci evident un repartiment equilibrat dels càrrecs.