Diumenge, 17 de Febrer de 2019

L'alcalde de les Borges Blanques reclama la gratuïtat de l'AP-2 per als garriguencs

Enric Mir defensa que la mesura complementaria el desviament de camions des de l'N-240 cap a l'autopista entre les capitals de les Garrigues i de la Conca de Barberà

07 d'Agost de 2018, per Redacció/ACN
  • L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, davant un punt tràgic de l'N-240.

     

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha demanat aquest dimarts a Foment la gratuïtat de l'AP-2, en el tram que va des de Lleida fins a Montblanc, per a tots els residents de les Garrigues. Mir reclama aquesta mesura almenys fins que acabi la concessió de l'autopista l'any 2021, "atesa l'elevada sinistralitat que segueix patint la carretera N-240". L'alcalde borgenc ha indicat que, juntament amb la desviació de camions des de l'N-240 entre les Borges i Montblanc per l'AP-2, "l'exempció del peatge per a vehicles lleugers és una mesura complementària que ajudaria a descongestionar l'N-240 i, sobretot, a millorar la seguretat en els desplaçaments". "Una mesura temporal fins que no arribi la duplicació prevista del tram entre les Borges Blanques i Lleida", ha remarcat.

Segons Enric Mir, aquesta mesura que beneficiaria els habitants de les Garrigues complementaria la prohibició del pas camions per l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, restricció aprovada pel Govern i que entrarà en vigor quan el Consell de Ministres aprovi les bonificacions per tal que aquests vehicles circulin per l'AP-2, entre la capital del les Garrigues i el Pla de Santa Maria, i que aniran del 42,5 al 50%. La petició de Mir va en la línia de la gratuïtat de què ja es beneficien els veïns del Penedès per circular per l'AP-7 en trajectes interns, i que també es podria estendre per als residents de les Terres de l'Ebre, segons l'acord a què van arribar la Generalitat amb Foment.

Segons l'alcalde de les Borges i portaveu de la plataforma Prou Morts a l'N-240, "malgrat que l'autopista no discorre en paral·lel, mentre continuïn els problemes i la falta de millores en aquesta carretera, la gratuïtat de l'AP-2 per a tots els residents ajudarà a connectar les poblacions del Segrià i les Garrigues i a reduir l'elevada sinistralitat", ha dit Mir.

COMENTARIS (0)