Dimecres, 19 de Desembre de 2018

La defensa de Sànchez demana al Suprem que concreti en les properes hores si podrà anar al ple

La mesura és independent de la petició de llibertat, sobre la qual el jutge ha donat cinc dies a les parts per pronunciar-se

07 de Març de 2018, per ACN
  • Imatge d'arxiu de la seu del Suprem

    ACN

La defensa de Jordi Sànchez ha presentat un nou escrit aquest passat dimecres a la tarda al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena perquè es pronunciï "de forma específica" en les properes hores sobre si el número dos de la llista de Junts per Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat "pot acudir o no" a la investidura del dilluns.

La defensa subratlla que per a aquest aclariment Llarena "no necessita donar trasllat a les parts". Aquest nou escrit és independent de la sol·licitud de posada en llibertat en general, que és sobre la qual Llarena ja ha donat cinc dies a les parts perquè es pronunciïn.

El termini acaba just el dilluns 12 de març, dia en què està convocat el ple del Parlament per debatre la investidura. Els advocats de Sànchez esperen que Llarena es pronunciï sobre aquest segon escrit "abans del cap de setmana", però alerten que en cas que el pronunciament fos negatiu o que no n'hi hagués en cap sentit, podrien valorar la "sol·licitud urgent" de mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Llarena ha donat un màxim de cinc dies a les parts (fiscalia i VOX) per pronunciar-se sobre les peticions de llibertat de Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Jordi Cuixart. La decisió s'ha notificat aquest dimecres al matí però el rellotge comença a córrer a partir de dijous.

En la fase d'instrucció els caps de setmana són hàbils i, per tant, el termini conclou dilluns, coincidint amb la data del ple convocat al Parlament per investir Jordi Sànchez. Per tant, aquesta decisió de Llarena pot condicionar el calendari parlamentari si s'esgota el termini màxim dels cinc dies.

La defensa de Sànchez va sol·licitar dimarts a Llarena que el deixi en llibertat o que li doni permís per assistir al ple d'investidura. L'advocada de Cuixart també va presentar un escrit dimarts sol·licitant la seva llibertat (ho fa després de la declaració que va fer davant el jutge l'11 de gener) i dilluns també va reiterar la petició la defensa de Forn.

COMENTARIS (0)