Dimarts, 26 de Març de 2019

Més de 200.000 infants viuen en una situació de pobresa severa a Catalunya

La meitat de víctimes d'abús sexual és menor d'edat, segons un informe de Save the Children

12 de Març de 2018, per ACN
  • Rivas és la responsable de polítiques d'infància de Save the children al país

    ACN

Save the Children ha presentat aquest dilluns l'informe 'Aquí, avui, encara', un anàlisi de la situació dels drets dels infants a Catalunya, i que vol servir de full de ruta en matèria d'infància per al futur govern de Catalunya. L'informe constata que un de cada 4 nens i nenes viuen en una situació de pobresa, una de cada dues víctimes d'abús sexual és menor d'edat i que l'any passat van arribar 1.489 menors estrangers no acompanyats (MENA) a Catalunya.

El nombre d'infants en situació de pobresa severa ha augmentat un 23% entre els anys 2013 i 2015, però ha millorat l'any 2016, que es situa en el 14%. Tot i això, l'any 2016, 203.864 infants vivien en una situació de pobresa severa a Catalunya.

La responsable de polítiques d'infància de Save the Children, Emilie Rivas, ha remarcat que hi ha hagut un "agreujament" de la situació de pobresa en els infants i que en els últims anys hi ha hagut un "retrocés" en la inversió en infància.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo  12 de Març de 2018

Què és la pobresa severa?

Amb quins índexs es compara aquesta pobresa? Podem parlar amb part del continent Americà, de Àsia, de Oceania, de Àfrica o de certs països més propers? Quins són els exemples i les xifres que permeten fer aquestes situacions? Tenir accés, o no, a marques de begudes, de roba, de calçat, de mòbils, de cotxes i d'altres vol dir quelcom? Potser es poden fer comparacions amb molts indrets i pobles que viuen molt tranquils i feliços amb allò que tenen. La gran majoria d'aquells que aporten dades no han estat mai a llocs com Matmata o centenars d'indrets similars arreu del planeta. I són molt feliços, de veritat!