Diumenge, 24 de Juny de 2018

A punt per a l’estrena

El Punt Avui Televisió inaugura estudis i engega aquest dilluns la nova temporada, amb ‘L’illa de Robinson’, ‘Autèntics.cat’ i ‘The English Hour’

28 d'Agost de 2017, per Pol Asensi/ El Punt Avui
  • Els tècnics d’El Punt Avui Televisió fent proves dels nous estudis

    Manel Lladó

El Punt Avui Televisió comença demà, després de la pausa estiuenca, la temporada nova. Ho farà des dels nous estudis situats a la seu central d’El Punt Avui i amb algunes novetats, com ara el canvi d’horari de L’illa de Robinson, que a partir d’ara s’emetrà en directe de dilluns a dijous a les set de la tarda, i que es reemetrà en diferit a partir de dos quarts de veu del vespre. L’illa de Robinson, l’espai de més actualitat política de la cadena, encara la cinquena temporada. El programa disposarà diàriament d’una taula d’anàlisi de les principals notícies de la jornada i es complementarà amb seccions habituals, com és el cas, els dilluns, de La pissarreta d’en Partal.

L’espai, presentat per Igor Llongueres i produït per Maria Jové, incorporarà aquesta temporada periodistes d’El Punt Avui, que comentaran, des del mateix plató o amb connexions a la redacció del diari, les notícies del dia. Els periodistes Jordi Grau, Xevi Sala, Ferran Espada i Miquel Riera, entre d’altres, seran periòdicament a la tertúlia.

Les millores tècniques que aquest estiu s’han fet a El Punt Avui Televisió també permetran establir, a partir d’aquesta setmana, connexions en directe amb el Parlament de Catalunya, bé sigui per rebre informacions puntuals (a càrrec de la periodista Magda Muñoz) o bé per emetre en directe sessions plenàries o comissions. L’illa de Robinson connectarà habitualment amb el Parlament per seguir la intensa activitat política que es preveu a partir d’aquesta setmana vinent.

Amb la nova temporada, torna també a El Punt Avui TV una les marques insígnia de la cadena, el programa en anglès The English Hour, un espai que es va engegar al novembre del 2014 i que contribueix a satisfer la necessitat informativa i, alhora, reforça el coneixement i l’ús de l’anglès com a tercera llengua. També és una eina útil per informar de la situació del nostre país al públic de fora. Aquesta temporada es posa més èmfasi a les tertúlies d’actualitat, ja que amplien el temps de cada programa fins a 55 minuts. Són el The Week In Football, amb Barney Griffiths, cada dimarts, i el Our Fintest Hour, amb Matthew Tree, cada dijous. Els dilluns, dimecres i divendres, l’oferta del The English Hour manté les entrevistes presentades per Neil Stokes, Marcela Topor i Nicole Millar. Els protagonistes són anglesos que viuen a Catalunya, catalans que parlen anglès i estrangers de la resta del món que passen per Catalunya que ensenyen una realitat del nostre país des de diferents punts de vista. El programa, produït conjuntament entre l’equip del Catalonia Today i El Punt Avui Televisió, s’emetrà cada dia a les 5 de la tarda.

Autèntics.cat, el programa de Xantal Llavina, encara la segona temporada obrint el ventall dels seus protagonistes. Els entrevistats no només seran conferenciants, sinó que també hi participaran professionals que treballen de manera autèntica. El programa, guanyador d’un premi Zapping 2017, avança l’horari i es podrà veure els diumenges a 2/4 de 10 de la nit. Els primers protagonistes seran el cantautor Cesk Freixas, la cineasta Isona Passola i el pilot Isidre Esteve.

La programació pròpia d’El Punt Avui TV, amb una gran franja horària diària dedicada a noticies locals (que són diferents en funció de la llicència de televisió), també es completarà amb el programa Via Europa, que dirigeix Albert Segura i que s’enregistra habitualment als estudis que hi ha al mateix Parlament Europeu.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  29 d'Agost de 2017

Felicitats i endavant!

Evidentment és una bona nova per Catalunya i això em permet fer una pregunta: podem veure aquestes emisions a les nostre contrades de Reus i el Camp? Podeu dir quin canal permet visionar El Punt Avui Televisió.

Reportatges