Divendres, 19 d'Octubre de 2018

Rajoy diu que l'independentisme 'fa mal a les persones'

El president del govern central apunta que el 155 'ha frenat en sec el deliri de la independència'

08 de Desembre de 2017, per ACN
  • Rajoy i García Albiol, a Lleida

    ACN

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha reivindicat aquest divendres des de Lleida l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Una decisió que ha permès evitar el “disbarat” que impulsava el govern de Puigdemont i que “ha frenat el sec el deliri de la independència”. En aquest marc, s’ha mostrat convençut de la victòria dels partits constitucionalistes el 21D i ha demanat el vot als catalans que volen “recuperar la normalitat” i la “convivència” a Catalunya.

El vot pel PP, ha dit, és un vot “segur” que “no es posarà al servei de cap causa que els que estem aquí se n’hagi de penedir”. Per contra, ha afirmat, el procés "fa molt mal a les persones, a les seves famílies, a la seva economia, a la seva vida i al seu ésser com a persones". Ha insistit que malgrat que s’ha produït una “evident contracció de l’economia catalana” fruit del procés, el creixement “es pot recuperar”. “Hem previst un creixement del 2,3% al 2017, però si hi ha un mínim de seguretat a Catalunya pot ser del 3%”, ha reiterat.

Rajoy ha participat aquest divendres al míting del PP a Lleida, on ha acompanyat el líder del PPC i candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, i on ha ”agraït” als militants del PP de Lleida que es mantinguessin “fidels” al partit “i a la Constitució” en els “moments difícils”. “El vot que rebi el PP a Lleida el dia 21 serà útil i li donarem un bon ús com vam fer a les generals el 2016”, ha afirmat.

Rajoy i la manifestació 'del somni antieuropeu'

Abans de participar a l’acte, Rajoy ha valorat davant els micròfons de la premsa la manifestació pels presos polítics que va tenir lloc dijous a Brussel·les, pròpia, ha dit, dels “somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Ha afirmat que ell “sempre respecta” el “dret de les persones a manifestar-se”, però ha recordat que “hi ha moltes manifestacions” com “saben molt millor que jo els que viuen aquí”. “L’únic que tinc clar és que defensaré el que sempre hem defensat i el que tothom sap que defensem, que és la unitat d’Espanya, la Constitució, l’imperi de la Llei, estar a Europa i que l’economia funcioni i es recuperi”, ha dit.

Segons Rajoy, “això és el que ens interessa, i no els somnis d’alguns que van contra els signes dels temps i contra els valors i principis europeus”. Rajoy, en canvi, no ha volgut parlar des de Lleida de les obres que reclama Sixena. “Aquesta és una qüestió en la qual les decisions les prenen els tribunals”, ha dit. 

COMENTARIS (0)