Dimarts, 26 de Març de 2019

SCC promou la denúncia de presència de símbols independentistes als ajuntaments

Difonen un formulari perquè qui ho vulgui el presenti a les administracions només posant les dades personals

06 d'Agost de 2018, per ACN/ Redacció
  • Llaços grocs als balcons de l'Ajuntament

    Reusdigital.cat

Societat Civil Catalana (SCC) ha engegat una campanya per promoure la possibilitat de denunciar la presència de "símbols independentistes" de la via pública que, per a ells, "representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució, ni l'Estatut de Catalunya". L'entitat ha reclamat la "retirada immediata" d'estelades, llaços i creus grogues i altres "símbols partidistes" dels carrers, emparant-se en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de finals de juliol.

En aquesta, s'argumentava que la presència d'aquests símbols a Sant Cugat del Vallés "trenca amb la neutralitat institucional" i això serveix d'argument a SCC. En aquest sentit, l'organització ha difós un document en el que estan redactats els motius pels quals es desitja presentar la denúncia a l'ajuntament corresponent i el ciutadà només haurà d'emplenar amb les seves dades personals.

L'entitat ha considerat que, a més de la "il·legalitat d'aquests símbols", aquests també generen "tensió, divisió i ruptura" entre catalans. Per aquest motiu, han argumentat que "la via pública ha de ser un espai en el qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte" i critica que, actualment, els carrers siguin "un escenari que s'han apropiat els catalans que volen separar Catalunya d'Espanya" mitjançant "l'exhibició d'aquests elements".

En aquest sentit, Societat Civil Catalana també ha criticat l'ús de proclames com ara "els carrers seran sempre nostres" per part d'alguns ciutadans. Seguint la línia, l'entitat ha argumentat que "cada ciutadà és lliure de defensar la postura política que consideri, però que en cap cas, aquesta opinió s'ha d'imposar a la resta de la població".

SCC ha declarat que els "defensors del secessionisme" estan "ocupant tot l'espai públic amb "simbologia separatista", i ha subratllat que "aquest tipus d'accions tenen com a clar objectiu la imposició de les seves idees" i ha afegit que "els fets son propis d'un règim totalitari i totalment oposat al que estableix el sistema democràtic espanyol". Per altra banda, l'entitat ha "lamentat profundament" que l'Associació de Municipis per la Independència hagi fet un crida a "no acatar la sentència del TSJC".

En aquesta línia, Societat Civil Catalana considera que és una "decisió completament irresponsable i que contribueix a la desobediència i al foment de la divisió dels ciutadans catalans". Finalment, l'organització ha recordat que el poder judicial és "l'òrgan encarregat de promoure pel compliment d'un marc legal que ens representi a tots" i en aquest sentit, ha assegurat que una associació com l'AMI "s'hauria de caracteritzar per actuar a favor de la democràcia i no anar fent "incitacions constants a la imposició d'idees".

COMENTARIS (1)

Comentaris

josep  06 d'Agost de 2018

Simbologia franquista

Aquests de SCC no corren gaire pas a exigir retirar simbologia franquista que encara hi ha als carrers.

Reportatges