Dimarts, 22 de Gener de 2019

Torrent proposa Torra com a candidat i convoca formalment el ple d'investidura per dissabte

La segona votació es farà dilluns tenint en compte que dissabte no obtindrà la majoria absoluta necessària

11 de Maig de 2018, per ACN
  • Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió amb el cos consular europeu

    ACN

El president, Roger Torrent, ha proposat aquest migdia Quim Torra, de JxCat, candidat perquè pugui ser investit president de la Generalitat, després de constatar amb la ronda de consultes amb els grups parlamentaris que és qui té més suports. Torrent ha signat aquest matí la convocatòria del debat d'investidura, que començarà dissabte a les dotze del migdia. La segona votació es farà dilluns, tenint en compte que Torra no aconseguirà demà la majoria absoluta de la cambra que se situa en 68 diputats. La CUP ha convocat un consell polític extraordinari que es podria celebrar diumenge per decidir si manté l'abstenció dels seus quatre diputats en la investidura de Torra. En cas que canviés l'abstenció pel 'no', Torra no podria ser investit en segona votació.

Per ser investit en primera votació, el candidat necessitarà el suport de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, d'un mínim de seixanta-vuit diputats. Si l'assoleix, significarà que la cambra aprova el programa de govern i serà investit, i si no és així es podrà sotmetre dos dies després a un segon debat i una segona votació en què n'hi haurà prou que obtingui la majoria simple, és a dir, més vots a favor que no en contra.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Ganxet  11 de Maig de 2018

Els

recomano, veure els tiwts publicats per aquest gran demòcrata. O bé lleigir el article i comentari del Diari de Tarragona.

Reportatges