Diumenge, 24 de Juny de 2018

A un mes del referèndum

L'ANC de Reus i Òmnium Baix Camp exposen les activitats que tenen previstes de cara a la celebració de l'1-O

01 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Argilaga i Ollé, als estudis de LANOVA Ràdio

    LANOVA Ràdio

Les entitats sobiranistes encaren l'últim mes abans de la celebració del referèndum amb "molta feina per fer". Dos dels representants de l'ANC de Reus i Òmnium Baix Camp, Jaume Ollé i Emili Argilaga, han pres part aquest divendres al programa 'Carrer Major', que s'emet a LANOVA Ràdio (entre les 9 del matí i les 12 del migdia). Aquest últim ha detallat en què consistiran el parell d'actes programats de cara a aquest dissabte amb l'1-O a l'horitzó.

El primer, 'Crida al diàleg', confrontarà opinions a favor i en contra al referèndum a l'avinguda del Carrilet des d'un quart de 7 de la tarda. "Serà un debat obert, al carrer, obert a tothom i en què es respondran les preguntes que hi pugui haver", ha subratllat. Els diputats Toni Castellà (Junts pel Sí) i Josep Nuet (CSQP) seran els ponents d'un acte conduït pel periodista Gerard Gort.

Gran acte a la plaça de la Llibertat

Argilaga ha comentat que, a banda del debat, l'acció prevista aquest dissabte és una mostra de grafitis a la plaça d'Evarist Fàbregas (a les 10 del matí i fins al vespre). El president d'Òmnium Baix Camp ha precisat que l'exposició també es durà a altres municipis, com ara Cambrils, i que novament es tracta d'una iniciativa "popular i oberta a la participació". A més, ja s'han col·locat un grafiti a Falset i se n'instal·larà un a Montblanc. "Anem parlant amb ajuntaments de la demarcació per tal que se sumin a la nostra iniciativa", ha manifestat Argilaga.

Amb tot, el gran acte abans de la Diada ha de fer-se el 7 de setembre, a la plaça de la Llibertat. Ollé ha assenyalat que es comptarà amb tres ponents "de rellevància política", com són el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, l'ex diputat de la CUP David Fernàndez i l'ex vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. "El món cultural també hi serà present", ha fet constar després. "Esperem reunir milers de persones", ha apuntat. "El nostre principal treball", ha indicat més endavant Argilaga, "és que la gent vagi a votar, sigui que sí o que no". Isona Passola, Núria Picas, Francesc Xavier Grau i XEIC també se sumaran a un acte que s'ha batejat com 'Vine a escoltar les raons pel 'Sí'' i que presentaran Carles Bigorra i Sílvia Sagalà. 

Altres actes

Tots dos han exposat que després de la Diada Nacional de l'Onze de setembre se celebraran "entre dos i tres actes" en diversos municipis del territori "per escalfar motors" amb vistes al primer d'octubre. D'aquesta manera, i entre d'altres, els divendres tenen lloc una sèrie de caminades populars en què els participants duen domassos pel 'Sí'. Ollé ha explicat que l'ANC reusenca compta amb un centenar aproximat de voluntaris que es distribueixen les diferents tasques de l'entitat. Per part seva, Òmnium té mobilitzades "una vintena de persones" en accions per promoure el vot a favor de la independència.

Ollé ha explicat que "enguany estem venent moltes samarretes" i que la previsió és que reunir de l'ANC de la capital reusenca és reunir una cinquantena de persones per omplir un bus que sortirà de la ciutat per sumar-se a la manifestació a Barcelona per la Diada.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges