Cookie control
Dijous, 22 d'Octubre de 2020

Club Bàsquet Salou, esport en crisi econòmica?

08 d'Agost de 2013, per Emilio Izquierdo

No és nou que un club esportiu estigui a punt desaparèixer a causa de la manca de fons per fer front a la propera temporada i que els jugadors, molts d’ells lligats a l’entitat des de sempre, i que han fet gran a l’equip, marxin a un altre club “més potent econòmicament” que els permeti jugar en la categoria que es mereixen.

Aquesta propera temporada, el Club Bàsquet Salou podria haver jugat a la Primera Categoria Catalana i fer-se lloc entre el cinc millors equips del territori. Però aquesta crisi econòmica farà, sinó es troba un patrocinador principal a temps que ho eviti, que no només no pugui continuar a l’actual categoria de  Segona Catalana, sinó que baixi a la Territorial, provocant aquesta esbandida de jugadors a altres clubs.

Aquests jugadors, totalment amateurs, no cobren per jugar. Tot el contrari, de moltes de les despeses de la temporada se’n fan càrrec ells, i que no són poques per representar a una entitat i a la vegada una població tant coneguda com Salou.

I el CB Salou té projectes per aquesta propera temporada? Sí, la creació de l’Escola Base, on els més petits poden començar a jugar a bàsquet, un foment escolar que s’havia perdut en aquest últims anys a la vila de Salou.  I el dia 3 d’agost farem l''Streetball' al passeig de Jaume I de Salou, on podran participar tant els grans com els petits, i s’aprofitarà l’esdeveniment per fer una recollida solidària de menjar per Càritas Salou, i, mitjançant l’esport, afavorir els més necessitats.

Però, només trobem aquesta crisi en l’esport amateur dels clubs de petite poblacions? Doncs no, la desaparició de clubs que han jugat a la màxima categoria del bàsquet nacional, com el Menorca Bàsquet o el Bàsquet León, equips amb més de 30 anys d’història com el nostre equip, fa que reflexionem envers l’esport en general.

El CB Salou ja ha rebut la subvenció municipal per la propera temporada, que ha servit per eixugar els deutes pendents. Ara bé, un cop saldat el deute, tornem al punt de partida... Són temps de crisi (prou que ho sabem), però l’esport, i més encara l’infantil i juvenil, necessita una empenta per no fer fallida. Els nens necessiten valors com l’esforç, la constància i la superació, i el bàsquet és l’esport ideal per potenciar i per motivar-los en el treball en equip.

Necessitem patrocinis per veure el primer equip, als més grans, al lloc que els toca. Esteu disposats a ajudar-nos? Dons contacteu amb nosaltres a cbsalou@hotmail.com o al telèfon 605837861. 

Emilio Izquierdo és president del Club Bàsquet Salou.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  09 d'Agost de 2013

Bàsquet i esport de base

Entre els anys 2002 i 2011 vaig viure intensament el mon del bàsquet de base a la demarcació territorial de Tarragona i també a Catalunya. En aquell moment semblava que el bàsquet, i gracies a una elevada participació femenina, podria esdevenir l’esport punter a Catalunya fins i tot per damunt del futbol. En molt poc de temps el panorama està canviant: club en perill de desaparèixer, manca de noves entitats , clubs grans, com el Reus Deportiu, per exemple, amb un molt minso plantell d’equips de base etc.etc.etc.. No dubto que la crisi econòmica en te bona part de culpa, però em pregunto si no ja també altres motius mes enllà dels purament econòmics com per exemple un clara mala planificació d’alguns clubs i de la federació, un desestiment de les institucions públiques cal l’esport de base al mateix temps que continuen subvencionat generosament l’esport professional (Nastic i CF Reus Deportiu) i perquè no dir-ho, una menor capacitat del pares d’avui en sacrificar el seus temps i diners en la formació esportiva dels seus fills. No entendre que l’esport es una part bàsica de la formació dels joves es no entendre res.. Molta sort al CB Salou i que els vents es girin al seu favor.