Cookie control
Dijous, 14 de Novembre de 2019

Comença la cursa pel Gran Recapte d'Aliments

Tindrà lloc entre aquest divendres i dissabte, arreu de Catalunya

29 de Novembre de 2013, per Redacció
  • Tret de sortida al Gran Recapte d'Aliments

    Reusdigital

Durant dos dies, Reus i el conjunt de ciutats del país tenen una cita amb la solidaritat. Del 29 al 30 de novembre, se celebra el Gran Recapte d'Aliments, que pretén engrossir al màxim possible el magatzem del Banc d'Aliments. És per això que els mercats i supermercats de la ciutat s'han sumat a aquesta campanya de recollida d'aliments bàsics –oli, llet, llegums i conserves de peix– per aconseguir que les persones més necessitades pugin rebre ajuda alimentària.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social de Reus, Montserrat Vilella, destaca la tasca que fa el Banc del Aliments en l’àmbit de la gestió alimentària i ha animat a tothom a participar al Gran Recapte, "donant aliments o com a voluntaris, perquè, malauradament, a la nostra ciutat hi ha gent que necessita d'aquesta ajuda".

Crida als interessats

A Reus, el Banc dels Aliments demana la col·laboració de persones voluntàries per a participar en la recollida i classificació dels aliments. Les persones interessades poden contactar amb el Banc dels aliments de Reus, a través del correu electrònic bancreus@hotmail.es o del telèfon 977 75 74 44.

Per a més informació sobre el gran recapte es pot consultar a l'enllaç següent: https://www.bancdelsaliments.org/es/

Reus, ciutat capdavantera en la gestió alimentària responsable

La lluita contra el malbaratament alimentari inspira el programa de gestió alimentària de Reus, liderat per l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament amb la implicació directa del Banc dels Aliments, el Taller Baix Camp, l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la de Residus, i el suport de moltes altres administracions, empreses i entitats.

De la col·laboració del Banc dels Aliments, cal destacar la tasca que realitzen quatre dels seus voluntaris, que tres dies a la setmana van al Mercat del Camp a recollir i fer una primera tria de la fruita i verdura que els paradistes retiren del circuit comercial. Els kilograms d'aliments aptes per al consum recuperats per aquests voluntaris suposen el 57% del total d’aliments frescos que s'han recuperat durant el primer any de funcionament del programa de gestió alimentària.

En el context actual de crisi econòmica, Reus esdevé una ciutat capdavantera pel que fa a la gestió alimentària amb aquest programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics