Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Comencen les obres de consolidació de l'església de Sant Salvador de la Mussara

Està previst que s'acabin al mes de juny

26 d'Abril de 2010, per Redacció
  • Signatura del conveni

     

Aquesta actuació s'executa mitjançant un conveni de l'Ajuntament de Vilaplana amb l'Institut Català del Sòl (Incasòl), i la meitat d'aquests diners els aporta la Generalitat de Catalunya provinents de l'1% cultural que gestiona el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, mentre que l'altra meitat dels diners prové de la Diputació de Tarragona.

Tomàs Bigorra, alcalde de Vilaplana, ha destacat que aquestes obres són importants per a mantenir dret l'únic edifici que encara no s'ha ensulsiat definitivament. Aquest edifici, alhora, és el més emblemàtic d'aquest indret per la seva mirada sobre el Camp de Tarragona i com a destí excursionista.

Aquesta actuació també s'emmarca en el conjunt d'actuacions promogudes per l'ajuntament vilaplanenc que a llarg termini tenen la voluntat de tornar a posar en valor humà i turístic aquest peculiar conjunt arquitectònic en el cor del futur parc natural de les Muntanyes de Prades.

En els darrers anys, s'ha condicionat la bassa natural de davant del poble, s'ha senyalitzat i recuperat el nom de cadascuna de les cases del poble, i també s'han condicionat, senyalitzat i editat les rutes de la zona per a fer-hi senderisme.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JUDITH  27 d'Abril de 2010

ALELELUYA

 JA ERA HORA QUE SE´N FESSIN CÀRREC,MIRA QUE DEIXAR QUE CAIGUÈS D´AQUESTA MANERA,TAN VALOR QUE DONEN A VEGADES A UNA CAGARADA DE MOSCA I AQUÍ,60 ANYS NI FU,NI FA,JA ERA HORA,``ALELUYA,ALELUYA´´

Salvador Juanpere  27 d'Abril de 2010

DE LA MUSSARA...

Desconec els llargs processos administratius que ha calgut vèncer per arribar a iniciar les obres de restauració de l’església de Sant Salvador de La Mussara, entenc que molts i molt dilatats. La por de tothom que estima La Mussara era de veure que mentre les diferents administracions o entitats miren d’entendre’s per a signar un conveni de restauració, el temps i la climatologia anaven fent el seu treball silent i perseverant de destrucció. El neguit era de pensar si s’hi seria a temps de preservar l’única construcció del poble que encara conserva una certa fesomia: l’església, amb el seu campanar. Sortosament sembla que si, i tots aquells que hi tenim arrels familiars a La Mussara i aquells que la senten com una part pròpia del patrimoni cultural, respirarem aliviats: aquesta vegada la corrosió de la desídia no haurà estat prou eficaç per trencar els conductes amb una peça del passat. Una petita victòria general del sentit comú i dels poders públics. El que desanima del nostre mon es que s’hagi de posar tant d’esforç per consolidar les evidències: restaurar (al menys l’esglèsia de) La Mussara clamava al cel des de feina molts anys; que un desig tant preclar sigui tant llarg i tortuós d’acomplir, dona molt de pensar sobre el nostre model social, econòmic, cultural...Durant aquests anys mentre La Mussara lliscava lentament pel seu procés d’entropia, les industries i el parc temàtic que ella albira des de les alçades no han parat de créixer i enfortir-se. La Mussara s’ha enrunat damunt d’unes arrels clavades a la profunditat de la història veient com a Port Aventura s’ha aixecat de nou tot un poble, una tematització kitsch de llum i color mediterrànies.
Crues paradoxes del nostre model de desenvolupament!

http://sjuanpere.blogspot.com