Dimecres, 20 de Juny de 2018

Adjudicaran l’obra interior del Museu Casteller al setembre

El projecte museogràfic de l’equipament sobre el món dels castells que es construeix a Valls costa 1,7 milions i estarà acabat abans d’un any

17 de Juliol de 2017, per Carina Filella
  • Planta baixa del Museu Casteller

    Judit Fernàndez/ El Punt Avui

El Museu Casteller de Catalunya, que s’està construint a Valls, encara la recta final. Els últims passos, però, encara es poden allargar durant mesos. L’alcalde de Valls, Albert Batet, va confirmar que l’equipament estarà del tot acabat “abans d’un any” i que ara, quan l’obra arquitectònica ja està del tot acabada, queden dues grans actuacions pendents: desenvolupar el projecte museogràfic i decidir quin ha de ser model de gestió. En aquest punt, Batet va ser taxatiu: “La gestió no s’externalitzarà.” Segons l’alcalde vallenc, les administracions que integren el consorci que impulsa el museu –la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres– hauran de determinar quin model de gestió adopten per al nou equipament.

Pel que fa al projecte museogràfic, el consistori preveu que aquesta setmana enllestiran el plec de clàusules, i que “aproximadament al setembre” es podrà adjudicar l’execució de tot el contingut interior de l’equipament.

L’última junta de govern de Valls va aprovar de manera definitiva la modificació del projecte museogràfic per un import total d’1.715.000 euros. Aquest pressupost inclou la producció dels audiovisuals del museu que ja es van realitzar l’any passat, per 518.000 euros, per tal d’enregistrar les diades castelleres de l’any 2016. Segons el consistori, el material obtingut durant els rodatges “ha superat les expectatives d’entrada i ha motivat l’ampliació del projecte inicial amb l’objectiu de mostrar aquest material en la seva plenitud”.

Entre altres elements que s’han introduït en el projecte inicial, destaca que a l’espai dedicat a L’Equilibri i el Seny s’hi ha afegit mobiliari nou, equipament de projecció audiovisual així com expositors per mostrar alguns materials històrics que ajuden a explicar i a reivindicar l’apartat de la cronologia castellera. També s’hi han afegit nous elements tècnics de l’equipament audiovisual de l’acte La Força “per fer més immersiva la projecció” i, finalment, s’ha incorporat un nou àmbit per acostar de manera vivencial i participativa a l’experiència de prendre part en un castell.

També s’ha aprovat definitivament el projecte per un import de 330.000 euros, d’adequació de l’edifici del museu a les directrius indicades en el projecte del disseny museogràfic. Així, el projecte d’adequació aprovat per la junta de govern inclou els acabaments necessaris en l’edifici per adaptar-lo exactament a la museografia. Concretament, preveuen canviar l’emplaçament del bar cafeteria, la ludoteca i la botiga, la reordenació d’espais a la zona del vestíbul d’entrada i l’adaptació d’una de les sales per ampliar l’espai museogràfic amb el muntatge audiovisual que el visitant podrà veure al final del recorregut pel museu.

El projecte museogràfic és obra de l’equip liderat per Ignasi Cristià. Un cop adjudicades les obres, el termini d’execució és de sis mesos, segons el consistori. D’aquesta manera, si al mes de setembre es pot adjudicar l’actuació, el Museu Casteller de Catalunya podria estar del tot acabat abans de l’estiu del 2018. “Estem a la recta final, però hem de ser prudents” va dir l’alcalde, que no es va voler aventurar a donar cap data definitiva de l’acabament de les obres.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges