Divendres, 22 de Febrer de 2019

Àngel Òdena, Manu Guix i Raphaella Smits, a la programació de primavera de l’Auditori Josep Carreras

Algunes de les actuacions previstes cediran part dels beneficis a causes socials

07 de Febrer de 2018, per Adrià Díaz
  • Presentació de la programació de primavera de l'Auditori Josep Carreras

    Cedida

Aquest dimecres al matí s'ha presentat la programació de la temporada de primavera de l'auditori Josep Carreras de Vila-seca, que inclou noms com els del baríton Àngel Òdena, Manu Guix o Raphaella Smits, entre d'altres. A banda, les activitats previstes donaran també protagonisme a la música africana i destinaran part dels seus beneficis a causes solidàries. El pressupost de la temporada és de 40.000 euros

Caràcter solidari

La presentació de la nova campanya ha comptat amb la presència del director i programador del Conservatori i de l’Auditori, Josep F. Solórzano; del director de l'Orquestra i cap de programació de l'Auditori i Josep Carreras, Xavier Pastrana; i del president de la Fundació Auditori Josep CarrerasJosep Pujals Vallbé, encarregats de comentar les propostes que en grans blocs, conformen una programació amb els concerts de la fundació, actuacions solidàries en col·laboració amb el Teatre Fortuny de Reus i iniciatives més properes a l’àmbit teatral.

La primera actuació serà el divendres 16 de febrer a les 9 del vespre, i tindrà com a protagonista Àngel Òdena, un dels barítons més rellevants del món operístic, amb ‘Del lied europeu a l’òpera italiana’, un format poc usual que es basa en cançons líriques breus fetes amb lletra de poemes i amb acompanyament musical.

Aquest any, l’auditori gaudirà de nombrosos concerts musicals marcats per una gran varietat, on fins i tot hi tindrà lloc una proposta amb músiques africanes. Amb tot, "sempre amb un cert pes de la producció pròpia", tal com ha destacat Pastrana. "Portem anys fent el mateix, i aquest em volgut trencar una mica amb l’habitual", ha remarcat, tot fent patent la varietat d’estils musicals presents en l’actual temporada.

Les temporada de primavera a l’auditori tindrà també un marcat component solidari, i és que hi tindran lloc diverses actuacions en les quals els beneficis es destinaran a causes socials, "tal i com hem fet des dels inicis de la fundació", ha assenyalat el president.

'Tothom hi ha de tenir accés'

La temporada es donarà per finalitzada el dia 8 de juny, amb un concert de jazz del cantant i compositor Anthus, descrit com "un dels màxims exponents d’aquest estil musical al país". A banda, s'han previst actuacions de Manu Guix, gran referent de la música pop catalana, o la interpretació de Raphaella Smits, una de les intèrprets de guitarra més importants del món a nivell internacional, entre d’altres.

El pressupost de la temporada ascendeix als 40.000 euros, "tot i que s’intenta que no s’arribi mai a aquesta xifra", segons ha explicat el president, que ha posat l'accent en què es tracta d’un pressupost "equilibrat i que gairebé mai es cobreix totalment, i en el qual s’intenta apostar per una màxima varietat". "No volem encasellar l’auditori, ni que sigui quelcom elitista, tothom hi ha de tenir accés", ha conclòs Pujals. 

Podeu descarregar-vos la programació en aquest enllaç.

COMENTARIS (0)

Reportatges