Dimecres, 16 de Gener de 2019

Aquest divendres s’inaugura l’exposició de Joan Roig i Solé al Centre de Lectura

Es mostraran una trentena d’obres de l'escultor reusenc

10 de Maig de 2018, per Redacció
  • Part superior de l'escultura 'Laboremus'

     

El Centre de Lectura inaugura aquest divendres, 11 de maig, a les 8 del vespre, a la sala Fortuny, una exposició que aplega les obres de Joan Roig i Solé que es conserven en diverses col·leccions de Reus. L’acte s’inclou en el cicle d’activitats que l’entitat dedica a l’escultor reusenc amb motiu del centenari de la seva mort. L’exposició es podrà visitar fins al 16 de juny.

A l’exposició es podran contemplar les obres de Roig i Solé del mateix Centre de Lectura, de la Fundació Privada Reddis i del Museu de Reus. En total, una trentena d’obres entre escultures, relleus i dibuixos. L’escultor va cedir al Centre de Lectura diverses peces, algunes de les quals s’han pogut conservar tot figurant al costat de les que van ser adquirides per l’entitat o que li van lliurar diversos i generosos donadors, com els bustos de Velázquez, Cervantes, Fortuny o Clavé i la bella i emblemàtica escultura ‘Laboremus’.

Joan Roig i Solé també va ser l’autor de panteons i tombes del cementiri de Reus. Per aquesta raó, aquest dissabte, 12 de maig, hi haurà una visita guiada al cementiri per conèixer aquestes obres: els panteons de les famílies Abelló, Casas Bley, Boule i Ardèvol; i la tomba de la família Rué. El disseny de l’escultura ‘Cronos’ també va ser obra de Roig i Solé. La visita començarà a les 11 del matí i és oberta a tothom. El punt de trobada serà l’entrada general del cementiri.

D’altra banda, es conserven a Reus nombrosos indrets relacionats amb la vida i obra de Joan Roig i Solé. Es podran conèixer amb la ruta guiada que, conduïda per Jaume Massó, tindrà lloc el dijous 17 de maig, a dos quarts de 7 de la tarda. La ruta acabarà amb una visita guiada a l’exposició de la sala Fortuny. El punt de trobada serà l’entrada del Centre de Lectura.

COMENTARIS (0)

Reportatges