Dijous, 13 de Desembre de 2018

Carrutxa ajorna la Jornada d’Associacionisme i Cultura Popular fins el dia 25 de novembre

07 de Novembre de 2017, per Redacció
  • La seu de l'Arxiu acollirà les Jornades d'Associacionisme

     

Amb motiu dels fets que està vivint el nostres país i enfront les mobilitzacions i concentracions previstes en el calendari, Carrutxa ha decidit traslladar la “Jornada d’Associacionisme i Cultura Popular” prevista inicialment pel dia 11 de novembre al dia 25 del mateix mes. La Jornada mantindrà l’emplaçament previst a la seu de l’Arxiu de Reus des de les 10 del matí fins un quart de set de la tarda.

En total, la Jornada presentarà 8 ponències diferents que abordaran el món de l’associacionisme des de punts de vista diferent. La ponència marc anirà a càrrec d’Anton Gavaldà i els temes que s’hi desenvoluparan relacionaran l’associacionisme amb diferents perspectives com ara el món de les cooperatives, l’esportiu, les festes populars, ... Concretament, la primera de les xerrades tractarà sobre el Centre d’Amics de Reus i la realitzaran Salvador Palomar i Adrià Aragonès. Tot seguit, Ezequiel Gort parlarà sobre l’associacionisme esportiu a Reus entre el 1890 i l’inici de la Guerra Civil. 1936. Per cloure les ponències del matí, Raquel Ferret parlarà sobre les llibretes de Cal Jansà que aporten dades sobre la relació entre l’associacionisme i el teatre.

A dos quarts de cinc, la Jornada es reprendrà amb l’activitat cultural de les cooperatives del Priorat a càrrec de Pere Audi mentre que posteriorment l’historiador Joan Navais analitzarà els espais de sociabilitat política al Reus contemporani. Tot seguit, Salvador Palomar  exposarà l’organització veïnal i el finançament de les festes populars i, per últim, Helena Sardà parlarà sobre el protocol com a eina d’organització col·lectiva.

En el transcurs de la Jornada també es presentarà el primer volum de la tercera època dels anomenats Fulls de Treball de Carrutxa.

COMENTARIS (0)

Reportatges