Divendres, 19 d'Octubre de 2018

Carrutxa i La relliscada organitzen la quarta edició del 'ball d'hivern'

L'esdeveniment serveix per retre homenatge a sant Sebastià, antic patró reusenc

08 de Gener de 2018, per Redacció
  • Una imatge d'arxiu d'una anterior edició del 'ball d'hivern'

    Cedida

Les associacions Carrutxa i La relliscada ho tenen tot a punt per tal que el pròxim dia 20 de gener es dugui a terme la quarta edició del 'ball d'hivern' a la plaça del Castell de Reus, amb motiu de les festes de sant Sebastià, antic patró de la ciutat.

Sant Sebastià se celebrava, antigament a Reus, el dia 20 de gener durant la festa major d'hivern. La festa va anar perdent embrazida durant la segona meitat del segle XVIII, tot i que es va mantenir com a data d'inici del carnaval fins a començaments del segle XX.

La documentació antiga, presenta la festa de Sant Sebastià com una festa hivernal, a la llum de les graelles o teieres i amb el ball com a component lúdic essencial.

L'activitat que proposen ambdues entitats per quarta vegada consecutiva "vol ser una recreació del component central de l'antiga festa del sant, el ball", segons s'ha exposat. "És per això que organitzarem, en primer lloc, una cercavila que ens servirà per a fer un recapte de lots als començos de la ciutat. Seguidament, els sortejarem a la plaça del Castell acompanyats per un sopar popular i un ball folk", s'ha afegit.

COMENTARIS (0)