Dimarts, 16 d'Octubre de 2018

Del mar a la xarxa (social)

La Torre del port de Cambrils acull una exposició d'imatges d'Oriol Gené difoses a Instagram

26 de Novembre de 2017, per Marc Busquets
  • La mostra recull les fotos compartides per Gené a Instagram

    Marc Busquets

  •  

  •  

  •  

  •  

El mar, el cel, la llum i la mirada. Amb aquests elements, el cambrilenc Oriol Gené ha aplegat un recull d'imatges fetes a la localitat del Baix Camp per tirar endavant una exposició que pot veure's a la Torre del port fins al proper 3 de desembre. Abans, les havia fet córrer a través de les xarxes socials (Facebook i Instagram, en especial, on el seu usuari és @oriolgen31) on ja acumula desenes de milers de seguidors. Va començar el projecte per afició, explica, i l'ha conduït a voler formar-se i poder exercir de cara al futur. "Tot va venir perquè un matí, a la mar, em va venir de gust fer una foto de la sortida del sol. A casa acabàvem de saber que teníem la mare malalta i en aquell moment vaig sentir-me ple, i vaig pensar que malgrat tot valia la pena tirar endavant", recorda ara. 

 El telèfon mòbil, l'eina de treball

Vinculat al món dels pescadors, va començar a immortalitzar determinats passatges i escenes, tot despertant l'atenció d'una comunitat cada cop més nombrosa. "Durant una temporada que no vaig penjar fotos vaig començar a rebre privats de gent que me'n demanava de noves", fa constar encara sorprès. '#MiradesCambrils. El procés d'un iger' compta amb el suport i l'organització del Museu d'Història local. La inauguració va tenir lloc el passat 27 d'octubre. 

La mostra inclou desenes de les publicacions que Gené ha fet a Instagram. Hi ha estat capaç de reflectir la bellesa indescriptible de l'albada des d'una barca de pesca, tot mostrant una postal diària que ha fet les delícies de molts, armat tan sols amb el seu telèfon mòbil. Format al sector nàutic, el cambrilenc és a més un apassionat de la imatge i del dibuix, i amb '#MiradesCambrils' ha descobert racons del municipi i de la seva platja d'una inesperada plàstica. "Un dels objectius és que la gent de Cambrils descobreixi coses que no sabia que té a tocar, o que les vegi des d'una nova perspectiva", diu. El seu talent, a banda, no ha passat desapercebut per alguns mitjans de comunicació. És el cas d''El País', que l'ha distingit com dels 100 millors igers de l'Estat

Sense filtres

El recorregut per la mostra de Gené proposa als visitants un circuit per la Torre, des de la seva planta baixa fins a la superior, on el camí de ronda s'obre per oferir una privilegiada vista del passeig marítim. Presentades en gran format i impreses tipus Polaroid, les fotografies duen en ocasions missatges i màximes. 'De vegades ens podem passar anys sense viure en absolut', es pot llegir al peu d'una imatge. 'El que la gent necessita no és una ment brillant que parli, sinó un cor especial que escolti', s'hi indica en una altra obra del fotògraf. "És que potser sí, que una imatge ho diu tot, però de vegades amb un frase que convidi a la reflexió pot ser encara millor, oi?", es pregunta. 

Instagram permet descobrir nous talents, és cert, i possibilita que quaselvol de nosatres s'iniciï de manera senzilla en la fotografia. Els puristes, però, alerten de l'ús desmesurat dels filtres. A '#MiradesCambrils', amb tot, Gené no els ha utilitzat. "Res de res. En comptadíssimes ocasions potser sí, que he tocat alguns paràmetres, però els colors que es veuen a les fotos de la mostra són reals, aquesta és la gràcia", detalla. L'estètica, els colors i les textures són reals, per tant, fruit de la bellesa del paisatge cambrilenc. El seu treball pot consultar-se en aquest enllaç

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Oriol Gené exposició Cambrils Instagram Reusdigital
Oriol Gené exposició Cambrils Instagram Reusdigital
Oriol Gené exposició Cambrils Instagram Reusdigital
Oriol Gené exposició Cambrils Instagram Reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges