Dijous, 21 de Febrer de 2019

El Centre de Lectura dedica un cicle de conferències a Pompeu Fabra

Enguany es compleixen 150 anys de l'aniversari del naixement de Fabra

09 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Imatge de l’acte d’homenatge que el Centre de Lectura va dedicar a Pompeu Fabra el 14 de maig de 1966

    Cedida

Aquest 2018 fa 52 anys de l’inici dels actes d’homenatge que el Centre de Lectura va retre a Pompeu Fabra, i que es van desenvolupar fins al 1968, amb motiu del seu centenari. En aquell 14 de maig del 1966, es va inaugurar a la biblioteca el bust en bronze de Fabra esculpit per Ramon Ferran, amb la presència de la filla del filòleg, Carlota Fabra. Ara, amb motiu del 150è aniversari del naixement del 'normalitzador de la llengua', el Centre de Lectura ha organitzat un cicle de conferències, amb la complicitat de l’IEC, i també de l’Any Fabra, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat. Hi participaran professors i intel·lectuals coneixedors de l’obra i la figura de Pompeu Fabra. 

En concret s'ha preparat un cicle de conferències, les quals tindran lloc a la sala Emili Argilaga a dos quarts de 8 de la tarda. El divendres, 16 de febrer, el catedràtic de Filologia Catalana pronunciarà 'Fabra o la (re)invenció d'una llengua'. El dilluns, 26 de febrer, serà el torn de Josep Lluís Martín, historiador del Memorial Democràtic, que parlarà de 'La Catalunya que va viure Fabra: de finals del xix fins a l’exili'.

El dimarts, 27 de febrer, es farà la conferència 'Ideologia lingüística de Pompeu Fabra', a càrrec de Joan Martí i Castell, catedràtic emèrit de Filologia Catalana i membre de l’IEC. Per últim, el divendres 16 de març, tindrà lloc la xerrada 'Pompeu Fabra, de Reus al món', amb Jordi Ginebra, catedràtic de Filologia Catalana a la URV i comissari de l’Any Pompeu Fabra 2018.

 

 

COMENTARIS (0)

Reportatges