Dimarts, 26 de Març de 2019

El festival de microcurts Ràbia arriba a Cambrils

Els participants han de rodar, aquest cap de setmana, una peça de dos minuts

14 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Una imatge de la presentació del festival

    Cedida

El Festival Ràbia és el nom del nou certamen de petits curtmetratges de Cambrils que ha nascut amb la voluntat de "redirigir la ràbia creada arrel dels atemptats que es van produir al municipi coster en quelcom positiu i enriquidor", i erigir-se, també, com el primer concurs cinematogràfic propi del municipi, com passa en altres ciutats del territori.

Plataforma oberta

Segons els creadors del certamen, “volem que el concurs de microcurts sigui una plataforma oberta a tots per canalitzar la ràbia, transformar-la o expressar-la mitjançant el cinema de petit format”, i aquest n'és el seu leitmotiv. El concurs, que ha estat creat per un grup de realitzadors, músics i artistes amb una gran afició pel cinema, està principalment dirigit a alumnes de l’àmbit audiovisual, tot i que la inscripció és oberta a tothom qui tingui ganes de fer una petita filmació d'un màxim de 2 minuts de durada.

Els rodatges s’hauran de dur a terme aquest cap de setmana, 14 i 15 d'abril, amb la premissa de transformar la ràbia en un producte cinematogràfic. El resultat final es podrà lliurar fins diumenge just abans de la mitjanit de forma telemàtica, però un dels requisits per optar al premi, és que com a mínim un dels inscrits en els curts haurà de ser present a la gala de premis. Actualment ja són 27 els inscrits i la previsió és que aquesta xifra augmenti.

Acte a la Rambla de l'Art

El dissabte 21 d'abril tindrà lloc la gala d'entrega de premis al Cinema Rambla de l’Art, on s’entregaran 1.000 euros per al guanyador del primer premi del Jurat, 300 euros per guanyador al segon premi del Jurat i també una dotació 300 euros per al guanyador del premi del públic. 

A les 5 de la tarda s’obriran les portes del Cinema Rambla de l’Art, i a dos quarts de 6 de la tarda començarà la gala a càrrec de Nuri Mariné amb la projecció dels curts i la votació del públic. Posteriorment, els assistents es traslladaran al bar Beach Point, per finalment a dos quarts de 8, cloure l’acte i fer entrega dels tres premis als seus respectius guanyadors.

COMENTARIS (0)