Dimecres, 26 de Setembre de 2018

El Mercadal de Reus ja és plaça de 10

La Vella planta un històric 4 de 10 amb folre i manilles i Vilafranca corona el 2 de 8 sense folre en una jornada amb deu gammes extra

08 d'Octubre de 2017, per ACN
 • 5 de 8 descarregat pels Xiquets de Reus

  ACN

 • 4 de 10 amb folre i manilles descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls

  ACN

 • 5 de 9 amb folre descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls

  ACN

 • 3 de 9 amb folre i l'agulla descarregat pels Castellers de Vilafranca

  ACN

 • 5 de 9 amb folre descarregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona

  ACN

 • 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Capgrossos de Mataró

  ACN

 • 2 de 9 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca

  ACN

 • 5 de 9 amb folre descarregat pels Capgrossos de Mataró

  ACN

 • 3 de 9 amb folre descarregat pels Minyons de Terrassa

  ACN

El Mercadal de Reus ja s'ha convertit en plaça de 10. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat un majestuós 4 de 10 amb folre i manilles. L'altre castell destacat de la jornada ha estat el 2 de 8 sense folre dels Castellers de Vilafranca. Els rosats han completat l'actuació amb un sòlid 5 de 9 amb folre i un 9 de 8 -el segon de la Vella aquesta temporada-, mentre els verds, que actuaven en darrera posició, han arrencat amb un 3 de 9 amb folre i l'agulla, un 2 de 9 amb folre i manilles i un esplèndid pilar de 8 amb folre i manilles. Brillant actuació dels Capgrossos de Mataró -han rubricat la millor diada de la seva història- i de la Jove de Tarragona, i més discreta per part dels Minyons de Terrassa, mentre els Xiquets de Reus tampoc han pogut assolir el seu objectiu de coronar el 4 de 9 amb folre. En aquesta macrotrobada de colles punteres s'han pogut veure fins a una desena de castells de gamma extra -alguns dels quals mai vistos a Reus- en les gairebé cinc hores d'exhibició castellera. 

Amb uns pilars silenciosos per part de les sis colles participants ha arrencat la 13a diada del Mercadal -exhibició castellera que se celebra en els anys senars, quan no hi ha concurs a Tarragona. Aquesta cita fa que la ciutat pugui gaudir d'un gran repertori de construccions. Així, contrasten la desena de gammes extra descarregats a aquesta diada amb els quatre castells de 9 que es van veure en tot l'any passat a Reus. Totes les colles duien intencions de gamma extra i tot feia preveure que es podria veure un castell de 10 emmanillat per primer cop a Reus. De llenya n'hi ha hagut poquíssima. Si la jornada ha portat més d'una vintena de construccions, només ha caigut un sol castell -el 4 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus.

Els amfitrions s'han encarregat d'obrir plaça descarregant el 5 de 8, el castell que més dominen de la tripleta màgica, que era el seu gran objectiu -fallit- en la jornada d'aquest dissabte. Jove de Tarragona, Capgrossos de Mataró i Minyons de Terrassa han coincidit amb el 3 de 9 amb folre en la primera ronda. De fet, es tracta del castell que s'ha vist més cops a la diada del Mercadal. La Vella de Valls, la cinquena en sortir, ha optat per arrencar amb el 5 de 9 amb folre, una estructura que la colla domina -ja en porta nou aquesta temporada. Per la seva banda, els de Vilafranca han tancat la primera tanda amb el 3 de 9 amb folre i l'agulla, el sisè que coronen enguany. Ambdues construccions no s'havien vist a Reus. 

En segona ronda, els Xiquets han topat amb el 4 de 9 amb folre. Molt tremolós, no s'ha arribat a construir el pom de dalt i la construcció s'ha ensorrat. La caiguda ha condicionat la resta de la jornada dels locals. La Jove de Tarragona, per la seva banda, ha descarregat un sòlid 5 de 9 amb folre amb molta agilitat, i els Capgrossos, el 2 de 9 amb folre i manilles, que ha estat molt lluitat a la descarregada i, posteriorment, molt celebrat. En aquesta ronda la Vella ha plantat el colós emmanillat, que ha desfermat l'eufòria a la plaça de l'Ajuntament. És el primer 4 de 10 amb folre i manilles de la temporada, una construcció que els rosats, fins a dia d'avui, han descarregat en dues ocasions, i carregat en dues més. 

En la contrarèplica, els verds han intentat el 2 de 8 sense folre, sense èxit. L'aixecador s'ha fet enrere i els de Vilafranca han optat per tirar un treballat 2 de 9 amb folre i manilles. Finalment, en tercera ronda, els reusencs han descarregat el 2 de 8 sense folre, el mateix castell que han fet els Minyons de Terrassa, i els tarragonins, el 4 de 9 amb folre. Per la seva banda, els Capgrossos han rubricat la millor actuació de la seva història, descarregant el 5 de 9 amb folre. La Vella ha intentat el 3 de 9 amb folre i el pilar i, en ronda de repetició ha coronat el 9 de 8, el segon que fa aquesta temporada. Vilafranca ha tancat la tercera ronda amb un magnífic 2 de 8 sense folre, que han hagut de treballar per poder descarregar. 

Més enllà d'aquest esplèndid castell, els verds han quedat lluny dels objectius ambiciosos que duien en cartera, com el 4 de 9 net o també algun castell de 10. La Vella, per la seva banda, també ha topat en l'estrena del 3 de 9 amb l'agulla, construcció que mai han fet, si bé s'han endut a la butxaca el castell que ha fet història enguany a Reus. Els reusencs s'han endut un mal gust de boca, sense haver pogut estrenar-se en els 9 pisos. En roda de repetició, han descarregat el 3 de 8. Amb tot, la cita al Mercadal ha acumulat fins a una desena de gammes extra, i un de 10. L'allau de desitjos s'ha vist, en part afectat, per l'anormal funcionament dels assajos a causa de la situació que viu el país en les darreres setmanes. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Diada castelera Diari Reus Digital
Diada castellera Diari Reus Digital
Diada castellera Diari Reus Digital
Diari Reus Digital
Castells Diari Reus Digial
Castells Diari Reus Digital
Castells Diari Reus Digital
Castells Diari Reus Digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)