Divendres, 15 de Febrer de 2019

El món de Pete Seeger s'inaugura al Bravium Teatre

09 de Febrer de 2018, per Laia Molné
  • Raimon, en la seva intervenció al Bravium Teatre

    Reusdigital.cat

El Bravium Teatre va estrenar aquest dijous 8 de febrer una exposició per recordar la vida i obra del conegut cantant americà de folk i música reivindicativa, Pete Seeger.  El president de l'entitat, Ferran Figuerola, va actuar d'amfitrió explicant el compromís amb el projecte, doncs l'exposició emmarca el concert "Tren Seeger" el proper dia 17 precedit de cinefòrum i tallers.

Va donar la paraula a Ramon Nadal, president de l'Associació "Amics de Pete Seeger", que es presentava en societat, va exposar la vocació de l'entitat de divulgar l'obra i la vigència dels valors de Seeger. Arturo Gaya, el cantautor dels "Quicos" que lidera el projecte "Tren Seeger", va parlar del poder transformador de la cançó.

Per l'efemèride el cantautor català Raimon, que va portar Seeger a Catalunya l'any 1972, va dedicar unes paraules al seu company en la lluita contra la repressió. Raimon va aprofitar l'ocasió per llegar el dossier que ell mateix va crear per fer la presentació, l'any 1970, del concert a Terrassa que va realitzar Seeger amb la seva ajuda. Un paper que va dur als assistents a viure en primera persona els dies de la repressió franquista i les seves conseqüències. Raimon va cloure la seva intervenció com ho va fer quasi 50 anys enrere "els porcs no ho trobaran bé i la borregada no hi donarà cap importància".

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que va assistir amb la regidora de cultura Montserrat Caelles, va cloure l'acte tot celebrant que la reivindicació de la universalitat del personatge polifacètic de Pete Seeger hagués nascut a Reus, i reivindicant la vigència del poder transformador de la cançó.

L'exposició està integrada per una dotzena de plafons plantats al vestíbul del Bravium mostrant diferents seccions de la vida de Pete Seeger, amb cançons representatives, imatges inèdites, partitures... Al llarg del recorregut per la història d'aquest cantautor es troben explicacions sobre la seva vida com a compositor, la seva lluita pels drets civils de la gent de color, el seu antimilitarisme en la guerra del Vietnam, també la vessant ecologista, entre altres aspectes de la seva vida que ajuden a despullar el personatge davant de l'espectador i el fan veure com el que era: algú convençut que la música pot canviar el món.

COMENTARIS (0)