Diumenge, 21 d'Octubre de 2018

El Monestir de Poblet exhibirà col·leccions prestigioses de gravats i llibres d'art

Un acord entre la col·lecció Gelonch Viladegut i el Monestir de Poblet permetrà gaudir de les exposicions 'Imatges per creure', 'Joan Miró i el Cosmos', 'La Bíblia gravada' i 'Via Crucis de Poblet'

05 de Desembre de 2017, per Infocamp.cat
  • 'Imatge per creure' serà la primera exposició que es podrà veure al museu del Monestir de Poblet

    Cedida

Dins del marc d'actuació del projecte 'Cosmos Poblet', s'ha firmat un acord de col·laboració entre Geloch Viladegut, -col·lecció privada de gravats i llibres d'art-, i el Monestir de Poblet per la realització d'un seguit d'exposicions i accions a l'entorn d'aquesta tècnica artística al cenobi de la Conca de Barberà.

L'acord per a la promoció artística vol desenvolupar un seguit de finalitats, entre elles, el fet de convertir Poblet en un centre de cultura, en la línia iniciada pel Festival de Música Antiga i el Festival Internacional Orques de Poblet. També pretén fomentar el turisme cultural i la col·laboració entre diferents centres patrimonials. 

Així, dins l'acord de col·laboració s'emmarquen la realització de quatre exposicions anuals, principalment amb el fons de la col·lecció Gelonch Viladegut i del mateix museu del Monestir de Poblet. La primera d'elles, que arribarà l'any 2018, serà 'Imatges per creure', produida amb la col·laboració del Museu d'Història de Barcelona. Al 2019 serà el torn de 'Joan Miró i el Cosmos', prevista per la primavera. 'La Biblia gravada' està programada per l'any 2020 i 'Via Crucis de Poblet', que està plantejada per la Setmana Santa del 2021, on 14 artistes contemporanis elaboraran una peça vinculada a les 14 estacions del Via Crucis.

Des del Monestir de Poblet es valora de forma "molt positiva" l'acord de col·laboració que obre la possibilitat de col·laboració a altres institucions, entitats i col·leccions privades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)