Dijous, 19 de Juliol de 2018

El Poeta Halley de Love of Lesbian hipnotitza el FIM de Cambrils

La banda d'indie enlluerna el públic del festival amb un directe potent i un viatge galàctic carregat d'imaginació, poesia, surrealisme i colors

05 d'Agost de 2017, per Josep Cartanyà/ Fotos: Fabian Acidres
 • Un moment del concert

  Fabián Acidres

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

 •  

El directe de la banda de Santi Balmes va arrencar a l'escenari del Parc del Pinaret amb 'Ahora que no me ves' i 'Bajo el volcán' del nou disc 'El Poeta Halley' (2016). Mentre el volcà començava a sonar, centenars de mans es van alçar amb el dit cap amunt i es movien al compàs del ritme. I el cantant va donar la benvinguda al seu públic fidel: "Deixeu-les vostres preocupacions a fora d'aquest recinte i acompanyeu-nos en el nostre viatge a Halley".

El grup de Sant Vicenç dels Horts arrivaba al FIM de Cambrils amb el seu vuitè disc des que el 1999 es van llançar a la carretera amb el seu primer àlbum' Microscopic Movies' (1999). A més de Santi Balmes, completen la gira del 2017 Jordi Roig, Joan Ramon Planell, Oriol Bonet, Julián Saldarriaga i Dani Ferrer omplint recintes, places i festivals com si fos la primera vegada. En els concerts de la banda catalana, Santi Balmes té diversos objectes icònics i que caracteritzen els seus directes com són el seu barret, bé, 'El Sombrero' de Santi i les seves ulleres ultrasòniques. El seu primer gran èxit va trigar poc a arribar. 'Allí donde solíamos gritar' va provocar una encesa de llums gràcies a les desenes de telèfons que es van aixecar durant el concert.

Cançons de l'últim àlbum com 'Contraespionaje' es van barrejar amb sons més antics però no menys oblidats com 'Oniria' i 'Insomnia' o 'La niña imantada'. Love of Lesbian va barrejar la seva proposta musical amb llums de colors que complementen les cançons que sonen. Blau, groc, verd o roses van ser alguns dels colors que van enfocar i van fer brillar als músics. Les faccions de Santi Balmes, les seves mirades cap al públic i els seus gestos de complicitat fan que cada concert sigui un espectacle entretingut. I tampoc no es van oblidar del seu tema '1999', una cançó que ha marcat històries d'amor en molts racons del món. Incapacitat Moral Transitòria (I.M.T) per als més moderns i la seva cançó més selvàtica com és 'Algunas plantas' que la van compondre tornant d'Amsterdam.

"Demanem cinc segons de silenci, us presentarem a un amic", va dir Balmes mentre iniciava el darrer tram del llarg viatge. El públic va obeir i sense dir-però sí esperant l'estimat 'John Boy' no va voler faltar a aquesta festa. Salts, crits i moviments de cap i ningú semblava cansat. El cantant va mostrar el seu agraïment a les persones tolerants amb la diversitat sexual, 'Manifiesto Delirista', va tenir el seu moment.

'El Poeta Halley' va ser un punt àlgid d'aquest espectacle, el so tranquil i lent no molestava al públic, un concert també és per posar-se sentimental. 'Incendios de nieve' i 'Planador' van ser les cançó triades per culminar aquest concert de més de dues hores de durada. Una nit calorosa a Cambrils però de molt bon rotllo.

El Fetival Internacional de Música (FIM) de Cambrils es reprèn aquest dissabte, a les 22h, amb l'actuació de Bertín Osborne i demà diumenge amb el rock de Robe.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

COMENTARIS (0)

Reportatges