Dijous, 21 de Juny de 2018

Els teatres reusencs aixequen el teló

Pere Arquillué, Clara Segura i les integrants de T de Teatre , entre d'altres, presenten muntatges a la programació de tardor del Fortuny i el Bartrina

06 de Setembre de 2017, per Marc Busquets
 • Orella, Arquillué i Villanueva protagonitzen 'Art', al Fortuny el 5 i el 6 d'octubre

  Cedida

 • Anna Alarcón a 'Psicosi de les 4.48'

  Cedida

 • Clara Segura és un dels reclams de 'La treva'

  Cedida

 • Amb 'E.V.A', T de Teatre celebra 25 anys de trajectòria

  Cedida

La temporada teatral de tardor a Reus ja és a punt. Setmanes enrere, Fortuny i Bartrina van donar a conèixer els noms que han de ser protagonistes als escenaris de cara als propers mesos, els finals de la capitalitat. A banda, Bravium, Orfeó reusenc i Sala Santa Llúcia seran altre cop el complement als dos principals equipaments, que aposten novament per alguns dels noms més destacats de l'escena del país.

'Art', una aposta segura

En aquest sentit, l'arribada del muntatge 'Art' (5 i 6 d'octubre, a les 9 del vespre i al Fortuny) és una de les cites més esperades. Amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva com a líders d'aquesta versió catalana, l'original de Reza ha traspassat fronteres des de la seva estrena a París fa més de dues dècades. Josep Maria Flotats i Josep Maria Pou, a banda, van fer equip amb Carlos Hipólito quan l'obra va aterrar a Madrid l'any 1998. Al Goya barceloní, 'Art' ha estat un gran èxit i tornarà al seu escenari ja de cara a l'abril de l'any vinent. És una comèdia, i tant, i dispara contra l'art modern, també. Però és, en essència, un retrat de l'amistat masculina.

Uns dies abans, amb tot, el Bartrina ja haurà començat la seva activitat. El primer d'octubre a les 6 de la tarda, en plena celebració del referèndum, Anna Alarcón (vista a 'La Riera' i 'Nit i dia', de TV3) protagonitzarà 'Psicosi de les 4.48', de Sarah Kane, amb direcció de Moisès Maicas. La intèrpret, que ha estat premiada pel seu paper, lidera una peça en què es reflexiona sobre el suïcidi de manera aspra, sense concessions. Kane, de fet, es va treure la vida el 1999 a causa de la depressió que patia.

T de Teatre fa un quart de segle

El cap de setmana següent (7 d'octubre a les 9 del vespre), els aficionats al teatre hauran de passar de nou pel Bartrina. Amb direcció de Julio Manrique i les interpretacions de de Clara Segura, David Selvas i Ramon Madaula com a gran atractiu, 'La treva', dedicada a les ferides (físiques i emocionals) que produeixen els conflictes bèlics. Més endavant, a la mateixa sala i el 14 d'octubre (a les 9 del vespre,també) serà el torn de 'Dansa de mort', en què els veterans Lluís Soler i Mercè Arànega mostren que felicitat i infern estan de vegades separats per una finíssima línia. Es tracta d'una peça d'August Strindberg, un dels pilars de la dramatúgia sueca i precursor de l'anomenat 'teatre de la crueltat'.

Per celebrar el seus 25 anys de trajectòria, la companyia T de Teatre ha preparat 'E.V.A.', que analitza el dolor (de fet, les sigles d''E.V.A' es corresponen a l'escala visual analògica del dolor, amb la qual es mesura el patiment d'un individu. El muntatge ha desconcertat alguns dels seguidors del grup teatral, ja que si bé hi segueixen tenint lloc els somriures i les rialles, tot plegat no acaba de lligar amb la trascendència d'alguns dels conceptes que s'hi tracten. En tot cas, i per sortir de dubtes, la cita amb T de Teatre és el 3 de novembre.

Altres propostes

A banda, la temporada tindrà altres alicients. Després de la primera edició del Festival de les Arts de Reus (FAR), Francesc Cerro impulsa un any més el cicle 'Grans Mestres', que arrencarà el 3 d'octubre (9 del vespre, al Fortuny) amb 'Lear, Rei'. Amb alguns dels seus còmplices habituals (Lluís i Marta Marco o Sergio Caballero, entre d'altres) a l'escenari, el dramaturg durà a escena, ja al novembre (dia 7, a les 9 del vespre) 'Assaig sobre l'amor immortal', a partir d'una selecció de textos de Bram Stoker i T.E. Lawrence.

'La autora de las Meninas' (dia 21 de novembre), amb Carmen Machi i la comèdia musical 'Homes' (15 de desembre) són altres propostes del teatre reusenc per encarar la recta final de l'any. Caldrà que estiguem atents, a més, a la programació del 20è festival internacional de moviment i teatre gestual, el COS, que tindrà lloc entre els dies 18 i 21 d'octubre. Cal destacar, finalment, la representació de 'Cúbit' al Bartrina el 12 de novembre (6 de la tarda), amb un elenc liderat per Anna Azcona.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Anna Alarcón Psicosi de les 4.48 Teatre Bartrina Reus Reusdigital
'La treva' Clara Segura Teatre Bartrina Reus Reusdigital
EVA T de Teatre Reus Teatre Fortuny Reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges