Dissabte, 23 de Març de 2019

Els Xiquets de Reus guanyen la jornada de dissabte del concurs de castells

Ho fan empatats amb els Moixiganguers d'Igualada

06 d'Octubre de 2018, per ACN/ Redacció
 • Imatge del 3de9 amb folre descarregat pels Xiquets

  ACN

 • La Tarraco Arena Plaça durant la interpretació dels Segadors en la diada de dissabte del Concurs de Castells, amb castellers alçant pancartes amb el lema 'Us volem a casa'

  ACN

 • Castellers dels Xiquets de Reus i dels Moixiganguers d'Igualada celebrant conjuntament la primera posició del Concurs de Castells

  ACN

 • 3 de 8 descarregat pels Castellers de Sant Pere i Sant Pau en la primera ronda del Concurs de Castells

  ACN

 • 3 de 8 descarregat pels Nens del Vendrell en la primera ronda del Concurs de Castells

  ACN

La jornada de dissabte del concurs de castells de Tarragona ha acabat amb un empat entre els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada. Les dues colles han sumat 3.460 punts a la Tàrraco Arena Plaça gràcies al 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, amb la qual cosa han compartit la primera posició. Els igualadins, però, han celebrat el triomf per partida doble, atès que aquest dissabte s’han convertit en colla de nou. El podi el completen els Sagals d’Osona, que s’han anotat el 2 de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8. La quarta posició també ha quedat compartida, en aquest cas entre els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xicots de Vilafranca, en anotar-se el 2 de 7, el 3 de 8 i el 4 de 8 carregat.

Moixiganguers d’Igualada i Xiquets de Reus s’han adjudicat ‘ex aequo’ la jornada de dissabte del concurs de castells i n’encapçalen provisionalment el rànquing, a l’espera de la gran diada d’aquest diumenge. Ambdues colles han acabat completant les mateixes construccions i fins i tot han celebrat plegades la primera posició, donant la millor imatge dels valors castellers. Els igualadins han arrencat amb el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre en segona ronda i el 2 de 8 amb folre en la tercera, completant la millor actuació del seu historial i convertint-se en colla de nou. Per la seva banda, els de la camisa avellana han iniciat la seva actuació amb el 2 de 8 amb folre, han fet el 3 de 9 amb folre en la segona ronda i han acabat amb el 5 de 8.

Els Xiquets han igualat així la seva millor actuació en un concurs, assolides en les jornades de diumenge del 2016 i 2014. Per la seva banda, els Sagals d’Osona han quedat tercers amb un total de 2.255 punts completant el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. El pilar de 7 amb folre que han plantat en la quarta ronda ha acabat cedint i ha quedat en intent. La quarta posició l’han compartit els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xicots de Vilafranca, que han sumat 1.855 punts amb un 3 de 8, un 4 de 8 carregat i un 2 de 7.

Els vilafranquins no han pogut repetir la victòria de l’edició passada i en segona ronda han vist com el 4 de 9 amb folre feia llenya amb els quints col·locats. Durant les quatre hores i mitja de jornada s’han vist 71 castells alçats, un 73% dels quals descarregats, majoritàriament de la gamma alta de set i castells de vuit. A més, set colles han igualat o superat el seu registre que portaven aquesta temporada. Els Castellers d’Esplugues, sisens, s’han anotat el primer tres de vuit de l’exercici, mentre que els Nens del Vendrell –setens- han ensopegat amb el 2 de 8 amb folre, que no han pogut carregar.

Els Castellers de Terrassa han descarregat el primer quatre de vuit de la temporada i els Castellers de Lleida, que no han pogut amb el 2 de 8 amb folre, s’han hagut de conformar amb el 4 de 8. Més afluència que mai Per la banda organitzativa, el director del Concurs, Xavier Gonzàlez, s’ha mostrat molt satisfet perquè la diada de dissabte ha aconseguit despertar “un enorme interès” -per primer cop se n’havien venut totes les entrades-. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Begoña Floria, ha subratllat que s’ha fet un “salt qualitatiu important”, atès que fa tres edicions les graderies es veien molt buides.

La Diada ha arrencat puntualment cap a dos quarts de 5 de la tarda i, prèviament, s’ha interpretat el Cant dels Segadors. En acabar, els castellers i el públic han llençat crits de ‘Llibertat!’ i han exhibit estelades i pancartes amb el lema ‘Us volem a casa’. Més de 4.800 camises han omplert de gom a gom la Tàrraco Arena Plaça, segons l’organització.

Recupereu la tercera ronda i les celebracions de les dues colles guanyadores, els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d'Igulada: 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Xiquets reus concurs castells tarragona acn reusdigital
Xiquets reus concurs castells tarragona acn reusdigital
Xiquets reus concurs castells tarragona acn reusdigital
Xiquets reus concurs castells tarragona acn reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges