Dilluns, 25 de Març de 2019

Es presenta la imatge gràfica del Lleó Petit de Reus

La figura serà un dels motors del seguici festiu de la canalla i té un pressupost de 9.000 euros

13 d'Abril de 2018, per Sergi Jiménez Prades
  • La presentació del projecte per construir el Lleó petit s'ha fet aquest passat dijous al vespre

    Sergi Jiménez Prades

La colla del Lleó de Reus pretén presentar el Lleó petit a les festes de Misericòrdia d’enguany. Així ho ha expressat l’entitat aquest passat dijous, 12 d’abril, quan ha presentat la imatge del que serà un dels “motors del Seguici Petit de la Reus”. Abans, però, s’han de recaptar fons perquè la seva construcció sigui realitat. En aquest sentit, la colla ha confeccionat diferents objectes de marxandatge (12 cartells únics i més de 300 samarretes d’edició limitada) per poder fer-se càrrec dels 9.000 euros que comporta la construcció del Lleó Petit.

Les samarretes duran estampat el disseny de la reusenca Aina Martín, qui des d’un principi ha volgut “dirigir-se als infants i crear una imatge de cadell”. Les samarretes sortiran a la venda el dia de Sant Jordi, a la parada del Lleó de Reus i el cost per peça rondarà els 15 euros.

La presentació oficial serà prèvia als actes de Misericòrdia d’enguany

L’escultura del Lleó Petit, que encara no té data oficial de presentació, ja ha generat expectació i serà confeccionada per l’artista reusenc Manel Llauradó. El cap de la colla, Josep Lluís Rius, ha explicat que la figura pesarà 30 quilos i que tindrà una alçada de 2,05 metres, amb la corona inclosa.

La diferència principal entre el Lleó gran i el petit romandrà en “el pelatge, les orelles i la cua”, ha afirmat Rius, ja que la del gran està dirigida cap a l’esquerra i la del petit cap a la dreta. Amb tot, els membres de l’entitat asseguren que el nou element festiu veurà la llum abans del actes de Misericòrdia d’enguany.

També reconeixen que, després del naixement tant del Basilisc petit com de l’Àliga petita, la canalla “preguntava quan hi hauria el Lleó petit”. Una il·lusió que aviat serà una realitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges