Dijous, 28 de Març de 2024

Gemma Aguilera i Blanca Bragulat, esposa de Jordi Turull, presenten el llibre ‘Persistim’

És una mena de novel·la que explica el relat dels fets des del referèndum del 2017 i conté l’al·legat final de Turull

12 de Gener de 2020, per David Punzano
  • Imatge de l'acte celebrat al Centre de Lectura

    David Punzano

  •  

El Centre de Lectura va acollir aquest passat dissabte la presentació del llibre ‘Persistim’ escrit per Jordi Turull i la periodista Gemma Aguilera. La idea principal del llibre és explicar les vivències de Turull dels fets des del referèndum del 2017 fins ara i també compta amb els testimonis de la seva esposa, Blanca Bragulat, i les seves filles, Marta i Laura. Jordi Turull comparteix el seu al·legat final de tot plegat i la seva percepció del que passarà en un futur.

Els protagonistes de la presentació, a càrrec de Xavier Grasset, van explicar els conceptes principals del llibre, com va sorgir la idea de fer-lo i d’altres secrets desconeguts fins ara durant aquesta etapa recent tan rellevant per Catalunya. Aguilera va explicar que la idea del llibre va sorgir abans del judici, però es va dur a terme després del mateix. Amb Jordi Turull a la presó, les gravacions per aconseguir el seu testimoni es van realitzar a través d’un vidre amb tots els problemes que suposa. L’escriptora creu que el relat de Turull és tan descriptiu que fa que “et posis en la pell d’ell i t’imaginis en l’escena de com ho va viure tot”.

Blanca Bragulat, esposa de Jordi Turull, i Laura Turull, una de les filles, també van explicar com va viure la família la seqüència d’esdeveniments. “Sempre libhem fet costat en tot. És una cosa que vam començar entre tots i l’hem d’acabar entre tots”. Bragulat es mostra clara i concisa a l’hora de reviure les xerrades familiars amb el seu marit i les seves filles. La Laura revela que amb el llibre es va emocionar perquè “han passat moments tan bèsties que hi ha alguns que ni recordava”. Respecte al referèndum van explicar que el que era en aquell moment conseller de Presidència sabia el que havia de saber i res més. Destaquen que Turull va ser molt lleial al llavors president Carles Puigdemont, autor del pròleg, i que, malgrat rumiar la possibilitat d’exiliar-se, ell no volia marxar.

En les interioritats del llibre donen a conèixer secrets mai explicats fins ara. Per referir-se a les urnes i les paperetes en el referèndum, les van anomenar pizzes i invitacions de casament respectivament. L’èxit perquè la policia no trobés cap urna va ser total. També rememoren la nit anterior al dia en el qual Jordi Turull es va presentar com a candidat a ser investit, un dia abans a la seva cita amb el Tribunal Suprem de Madrid. Finalment la votació no va ser favorable a Turull on eren clau els vots dels diputats de la CUP, que es van decantar per l’abstenció. Poc abans de la sessió es va reunir el consell de la CUP i van trucar a Turull per fer-li saber la seva decisió. Turull va contestar amb un senzill “D’acord, gràcies”.

En el capítol final de ‘Persistim’ els autors deixen clar que els polítics que van poder fer possible el referèndum són a la presó, però no estan morts. És per això que en els moments més difícils que va viure Turull mai va fer cap retret a ningú i confia en la independència de Catalunya perquè creu que si realment es vol aconseguir, es pot aconseguir.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics