Dimecres, 20 de Febrer de 2019

Joan Masdéu inicia aquest cap de setmana la gira d''Innocents'

El reusenc actua divendres a la sala barcelonina Luz de gas i dissabte al vespre serà al Bartrina

13 de Febrer de 2018, per ACN
  • Masdéu, en una imatge promocional

    ACN

El músic i compositor Joan Masdéu inicia aquesta setmana la gira d’‘Innocents’, el tercer disc de la seva carrera en solitari. Els dos primers concerts de presentació seran aquest divendres a la sala Luz de Gas de Barcelona (en la programació del festival Barnasants) i dissabte al Teatre Bartrina de Reus. Després de ‘Casa Murada’ i ‘Dissabte’, Masdéu retorna "a l’essència" amb aquest treball, que ha definit com “un disc d’amor a un mateix”.

En una conversa amb l’ACN, el músic ha revelat que ‘Innocents’ serà el disc més “còmode” i “natural” de dur als escenaris i ha avançat que als concerts també hi sonaran temes dels seus darrers treballs i, fins i tot, una cançó dels desapareguts Whyskin’s. El darrer treball Masdéu és a la venda des del 27 d’octubre de l'any passat, parla de la innocència i de “la consciència personal de donar-se permís a un mateix per ser qui és”. El treball s’articula a través de vuit cançons que evoquen “un camí iniciàtic de l’acceptació, que no de resignació”, ha subratllat el músic reusenc.

La voluntat de tornar a l'essència i a l'arrel del què són les cançons ha quedat reflectida en la producció dels diferents temes, on les veus tot just estan acompanyades de dues guitarres, un baix i una bateria. “Desmarcant-nos de discos en què hi havia una vocació d’arranjament més preciosista, ara ens hem centrat en els elements més bàsics i indispensables”, ha admès Masdéu.

Per aquest motiu, ‘Innocents’ es portarà “de manera molt més natural” a l’escenari. De fet, Masdéu i la seva banda mantindran els mateixos elements emprats durant la gravació, sense floritures, però amb un contingut “més directe” i que “arribarà més” al públic, garanteix.

El treball ha estat enregistrat i mesclat als estudis Blind Records (Barcelona), sota la producció artística de Santos Berrocal i Fluren Ferrer, i masteritzat a Kadifornia Mastering (Cadis) per Mario G. Alberni. ‘Innocents’ s’estrenarà aquest divendres 16 de febrer (a les 9 del vespre) a la sala Luz de Gas de Barcelona, dins la programació del festival Barnasants. L’endemà dissabte, a la mateixa hora, Masdéu jugarà a casa, al Teatre Bartrina de Reus. Altres dates confirmades de la gira són el 3 de març a la Garriga, el 6 d’abril a Manresa, el 7 d’abril a Cardedeu i el 8 d’abril a Vic. Les entrades anticipades estan disponibles a www.joanmasdeu.com/agenda.

COMENTARIS (0)

Reportatges