Dijous, 19 de Juliol de 2018

Jordi Martí presenta 'Visca la Terra i visca l'Anarquia' a Tarragona

La presentació del llibre tindrà lloc, aquest divendres 6 d'octubre, a les 7 de la tarda, a l'Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona

06 d'Octubre de 2017, per
  • Portada del llibre

    Cedida

'Visca la Terra i visca l’Anarquia' inclou pròlegs d’Anna Gabriel Sabaté, Núria Comerma, Vidal Aragonés i Jakue Pascual. Partint de la mirada personal però alhora col·lectiva que la qüestió nacional té en els textos de Jordi Martí Font, aquest intenta construir una teorització i una pràctica des de l’anarquisme d’aquest tema, tenint ben clar que cal explicar i reexplicar molts conceptes previs per intentar una feina d’aquesta magnitud, per intentar obrir un debat que, tot i que sempre present, s’intenta massa sovint obviar amb cites fora de context que demostren que de dogmes n’hi ha a tot arreu i cada dia més.

El llibre consta de dues parts que responen a dues intencions diverses però alhora complementàries. La primera d’elles, amb el títol 'Per la independència dels Països Catalans, la mida humana' o 'En guerra, si més no moral, contra l’Estat', inclou els textos teòrics que Jordi Martí Font ha dedicat a l’anarquisme i la qüestió nacional, a la independència i l’anarquia, al catalanisme i el moviment llibertari. Són textos no necessàriament ordenats cronològicament, de molt diversa procedència i escrits amb voluntat assagística.

La segona part, amb el títol 'Un anarquista a la cort del rei Procés', aplega articles escrits per l’autor, de 2005 a maig de 2017, sobre el 'Procés' d’alliberament nacional desenvolupat a l’espai "catalunyès". Es tracta d’articles publicats en molt diverses capçaleres, de paper i digitals, fets públics tots ells també a través del blog 'Prendre la paraula' que l’autor manté obert des de fa anys.

 

Nascut a Tarragona el 1969, Jordi Martí Font és de Marçà, al Priorat, i fa feina a instituts de Secundària ensenyant el que sap de llengües, arts escèniques i literatura. Ha treballat com a home de fer feines, cuidador, manobre i pagès; com a corrector lingüístic i periodista durant 15 anys; i ha estat i és conseller de l’Ajuntament de Tarragona en les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). És membre de la Confederació General del Treball (CGT) i es reconeix com a independentista llibertari sense dogmes i antimilitarista convençut. Durant anys, va coordinar la revista Catalunya i manté el blog 'Prendre la paraula'.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges