Dijous, 28 de Març de 2024

La col·lecció d'art tecnològic de la reusenca Beep, protagonista en una mostra a Àustria

A banda, s'han mostrat peces al Convent de les arts d'Alcover i al centre Lo pati, d'Amposta

02 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • La instal·lació 'Tycho; Test One' s'ha mostrat a Linz

    Cedida

Amb prop de mig centenar d’obres, la col·lecció de l'empresa reusenca BEEP d’art electrònic "és un dels fons d’art de referència de l’art tecnològic i electrònic a escala mundial". I ho és, s'ha destacat des de la societat, "tant pel seu recorregut de 15 anys com per la seva qualitat, ja que els artistes són primeres firmes mundials". El catàleg, que temps enrere al museu del raval de Santa Anna, compta amb peces d’autors com Marcel·lí Antúnez, José Manuel Berenguer, Daniel Canogar, Eduardo Kac i Luis Lugán. La finalitat de tot plegat, s'ha indicat aquest dimarts, és la voluntat del grup empresarial reusenc TICNOVA de "potenciar la creació artística vinculada a la tecnologia, afavorint la comunicació entre els desenvolupadors de tecnologia i els artistes".

Vinculada des dels seus inicis a la Fira d'Art Contemporani ARCOmadrid, a través del Premi ARC BEEP d'Art Electrònic, l'exposició ha estat protagonista de l’última edició del festival Ars Electronica, que s’ha celebrat aquest passat setembre a la ciutat austríaca de Linz, "la més important en l’àmbit de l’art tecnològic". A Linz s'hi va va poder veure una de les últimes incorporacions al catàleg artístic de BEEP, obra de l’artista britànic Paul Friedlander. Es tracta de l’últim treball d’aquest creador, la instal·lació 'Tycho; Test One'. La creació consisteix en un monòlit de ciment lumínic, un nou material desenvolupat pel centre tecnològic Eurecat per a l’empresa de mobiliari urbà Escofet, amb el qual l’artista ha pogut treballar en primícia.

Col·laboració local a Alcover i Amposta

La Col·lecció BEEP d'art electrònic, s'ha apuntat a banda, "també col·labora amb esdeveniments locals per tal d’ajudar a difondre l’art contemporani". D'aquesta manera, el passat setembre es va poder veure una de les seves peces al Convent de les arts d’Alcover, residència d’artistes que acull el segon cicle d’arts visuals. L’obra exposada ha estat 'Ejercicios de medición sobre el movimiento amanerado de las manos', de Manu Arregui, guanyador de la 9a edició dels Premis ARCOmadrid/BEEP d’Art Electrònic 2014.

A través del ball, aquesta peça vídeo-artística "reflexiona sobre tòpics com la fòbia a l’efeminament i la masculinització". I ho fa, s'ha explicat, "a partir d’un enregistrament de les mans en moviment de diversos ballarins professionals". L’obra fa servir un programari de modelatge en 3D per replicar aquests moviments i obtenir-ne les dades de posició i rotació corresponents.

A més, el centre d’art Lo pati, d'Amposta, va inaugurar el passat agost un projecte artístic únic amb la col·laboració de la col·lecció BEEP d’Art Electrònic. Es tracta de la sonorització de l’obra 'Face to Face II', d’Anthony McCall. L’artista Mark Fell, un creador de referència en la investigació sonora, ha estat l'encarregat de posar banda sonora a la instal·lació Face to Face II.

L’obra és una videoinstal·lació formada per dues projeccions de llum en sengles pantalles, que requereix la presència del públic per prendre vida. A través de la llum, l'ombra i el fum, l’artista genera "un espai efímer" en què el visitant té "la sensació de travessar parets de llum sòlida, que es transformen amb el contacte del seu cos". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics