Dissabte, 23 de Març de 2019

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i Repsol renoven la col·laboració

L'empresa del sector químic incrementa els esforços per contribuir, amb la Coordinadora, a la difusió del fet casteller a les escoles

04 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Encaixada de mans entre Bertran i Solé.

    Isma Llanes

Aquest dijous al matí la Tarraco Arena Plaça (TAP), que aquest cap de setmana acollirà la 27a edició del Concurs de Castells, ha estat l'escenari de la signatura de renovació de l'acord entre el Complex Industrial de Repsol a Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Tal com ha recordat la presidenta de la CCCC, Inés Solé, es tracta del setè any consecutiu en què es referma la col·laboració entre ambdues entitats. Solé ha agraït "enèrgicament" a Repsol l'increment d'esforços per tal d'acostar, entre altres iniciatives, el fet casteller a les escoles.

Per la seva banda, el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, ha destacat que, malgrat haver materialitzat la rúbrica de l'acord dies abans del Concurs de Castells, el compromís de la companyia amb la CCCC i el món casteller, així com amb altres manifestacions de la cultura popular catalana, es desenvolupa durant tot l'any. Bertran també ha destacat que els castells "recullen valors" que també formen part de la filosofia de Repsol. L'aportació de Repsol a la CCCC es destinarà enguany a treballar en tres grans àmbits: la formació interna, la seguretat i la difusió dels castells entre els més petits.

Els programes que es portaran a terme seran un seguit de sessions gratuïtes de l'activitat 'Fem un castell?', del Camp d'Aprenentatge de Tarragona, que organitzarà un total de 14 sessions a les escoles de Tarragona en el marc de la festa major de Santa Tecla; la 6a Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller, que anirà destinada als equips directius de les colles, i que aborda qüestions fiscals, legals i d'organització, entre d'altres, i la reedició del fulletó divulgatiu 'Fem Pinya', que difon les bones pràctiques a l'hora de fer castells per evitar possibles lesions, i que veurà a la llum a finals d'any. En sintonia amb aquesta col·laboració, Repsol també patrocinarà els tallers escolars que la CCCC realitzarà dins el marc de l'exposició 'Els castells a la ciutat de Tarragona', ubicada al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. 

La col·laboració econòmica es xifra en 10.000 euros, tot i que Bertran ha manifestat que el suport de Repsol va més enllà dels recursos materials. L'acte ha estat presentat pel periodista Francesc Domènech, que ha remarcat la idea que tant en els castells com en el cas de Repsol s'atorga una importància cabdal al "treball en equip, el compromís i el rigor per garantir la seguretat".

COMENTARIS (0)

Reportatges