Dijous, 19 de Juliol de 2018

La dansa torna a ser protagonista del Festival COS amb destacades produccions

El certamen tindrà lloc del 20 al 22 d'octubre a Reus

06 d'Octubre de 2017, per Josep Gallofré
  • Presentació del Festival COS 2017

    Cedida

Reus viurà una nova edició del COS 2017, el Festival de Moviment i Teatre Gestual, del 20 al 22 d'octubre. De nou, i després de recuperar-la l'any passat, la dansa tindrà un paper protagonista en el certamen. Així, l'espectacle inaugural 'Incógnito' tindrà com a protagonistes els artistes que han protagonitzat el premiat curtmetratge 'Timecode', Lali Ayguadé i el ballarí Nicolas Ricchini, el dia 20 a partir de les 6 de la tarda, a la plaça del Mercadal.

"Les bones crítiques ens fan tirar endavant de nou la iniciativa de la dansa", ha explicat Carlota Moragas, qui junt amb Ariadna Llusà, Marta Arjona i Anna Borràs formen un equip assessor en aquesta matèria. Moragas, en nom de les altres 3 ballarines, ha expressat el seu neguit per tal que la dansa "tingui un espai dins de la ciutat".

La primera Producció Nacional de Dansa, a Reus

Un altre dels plats forts del COS 2017 arribarà dissabte, 21, al Teatre Fortuny a partir de dos quarts de 10 de la nit, amb el programa doble integrat per l''Estol', de Roser López, i 'Many', de Thomas Noone, que constitueix la primera Producció Nacional de Dansa en el marc del Pla d'Impuls a la Dansa de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de dos muntatges que recentment s'han estrenat al Mercat de les Flors de Barcelona. Aquest espectacle ofereix presenciar un assaig general previ el dimarts, 17 d'octubre, al Teatre Fortuny.

A més de la dansa, diverses companyies de gest oferiran els seus espectacles a Reus. El divendres, 21, s'ha programat al Bartrina, a les 9 de la nit, l'espectacle 'Solfatara', de la companyia Atresbandes, i que ha rebut diversos reconeixements internacionals.

De nou, el Festival de Moviment i Teatre Gestual de Reus sortirà al carrer. Entre els espectacles més destacats es troba '¿Por qué lloras Marie?', de la companyia basca Marie de Jongh, el dissabte, a la plaça de la Patacada. La tarda del dissabte 21 d'octubre es farà un itinerari de dansa per diferents espais de la ciutat amb tres peces curtes, dues de les quals són de les companyies madrilenyes Babirusa i Lucio Baglivo i una de catalana.

Un espectacle a l'hora del vermut

El COS també s'apropa al públic amb el vermut. En aquest sentit, el diumenge, a les 12 del matí, es podrà veure al Mercadal la proposta 'Orbis', el darrer treball de la companyia catalanoanglesa Humanhood, que es podrà veure per primera vegada a Catalunya. El darrer dels espectacles que oferirà el festivla es representarà al Fortuny, el diumenge a dos quarts de 8 de la tarda, titulat 'Concerto a Tempo d'Umore', amb música i gest a càrrec de Jordi Purtí i l'Orquestra de l'Empordà.

Podeu consultar tota la programa del Festival COS 2017 en aquest enllaç. 

COMENTARIS (0)

Reportatges