Divendres, 29 de Març de 2024

La inauguració de l'exposició 'Aquí hi ha tela!' obre el cap de setmana cultural a Reus

Els actes de la capitalitat previstos aquests dies inclouen també un concert a la Prioral i jornades d'arquoelogia i arquitectura

10 de Novembre de 2017, per Redacció
  • El Palau Bofarull acull fins al dia 25 l'exposició 'Aquí hi ha tela!'

    Cedida

Reus viu aquest cap de setmana quatre actes destacats en el marc de la capital de la cultura catalana. Aquest divendres, a les 8 del vespre, és prevista al Palau Bofarull la inauguració de l'exposició 'Aquí hi ha tela!', un viatge per l'evolució històrica de la indumentària a partir d'imatges pertanyents al fons del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus (CIMIR). Dissabte i diumenge es realitzen, al Centre de Lectura, les sessions del XIII Fòrum Auriga, que reflexiona sobre el patrimoni arqueològic, mentre diumenge dia 12 al matí es porta a terme una jornada commemorativa dels 40 anys de les sessions d'arquitectura del Congrés de Cultura Catalana realitzades a Reus. També diumenge i s'ha programat a l'església prioral de Sant Pere (un quart de 9 del vespre) un concert d'orgue, trombons i cor, a càrrec del Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, que presenten un programa pensat per entusiasmar els amants del cinema i de la música en general, amb melodies immortals que han consagrat alguns dels films més taquillers i premiats de la història del setè art. 

'Aquí hi ha tela!', al Palau Bofarull

Des d'aquest divendres i fins al 25 de novembre, l'exposició 'Aquí hi ha tela!' proposa un viatge per la història de la indumentària i la vestimenta al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre des de finals del segle XIX fins a la dècada de 1970, a través d'imatges dels fons del CIMIR. Les imatges es podran veure impreses en tela, algunes inèdites i força singulars. La mostra es podrà visitar de dimarts a dissabte d'11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre i un cop acabi a Reus s'inclourà al programa 'Exposicions itinerants' del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona, de manera que estarà a disposició dels ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que desitgin instal·lar-la temporalment al seu municipi.

Fòrum Auriga, reflexió sobre arqueologia

La revista Auriga, especialitzada en arqueologia, organitza dissabte 11 i diumenge 12 de novembre al Centre de Lectura de Reus la 13a edició del Fòrum Auriga, un punt de trobada d'experts i investigadors que enguany es porta a terme a la capital del Baix Camp amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2017. Les sessions s'inicien dissabte a dos quarts de 9 del matí amb la recepció i benvinguda als participants i una hora més tard començarà la presentació de comunicacions, que inclou ponències del representant de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la General itat, Jusèp Boya; la representant del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell; dels representants de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, Josep Macias i Imma Teixell, i del Museu Bíblic de Tarragona, Andreu Muñoz i, finalment, del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda.

La presentació de comunicacions continuarà durant tot el matí i migdia d'aquest dissabte fins a quarts de 3 de la tarda, hora prevista de finalització de la primera jornada. Diumenge continuarà aquest fòrum amb la presentació de les darreres ponències a partir de les 10 i a partir de les 11 es realitzarà una ruta arqueològica per Reus de la mà de l'arqueòleg i tècnic del Museu de Reus, Jaume Massó. La ruta inclourà la visita al Museu d'Arqueologia, a les restes de la muralla medieval del Pallol i a la Bòbila de Sugranyes.

Jornada sobre arquitectura

La Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Capital de la Cultura Catalana col·laboren en l'organització aquest diumenge de la jornada de commemoració dels 40 anys de les sessions d'arquitectura realitzades a Reus en el marc del Congrés de Cultura Catalana. La jornada es realitzarà a partir de dos quarts d'11 a la seu de la Societat El Círcol de Reus i hi intervindran diferents testimonis del Congrés de 1977, com ara Anton Pàmies, Antoni González, i Raquel Lacuesta, que seran moderats per Pau Solà-Morales. A les 12 del migdia s'ha previst una taula rodona sobre l'evolució de l'arquitectura a través de tres generacions de dones, amb la participació de Carme Fiol, Clara Solà-Morales i Maria Cartanyà.

A partir de la 1 del migdia es faran visites guiades als teatres Fortuny i Bartrina, a càrrec els arquitectes responsables de la seva renovació, Josep Huguet i Anton Pàmies.

El quart esdeveniment que marca la programació de la Capital de la Cultura Catalana aquest cap de setmana és el concert d'orgue, trombons i cor, en què participen el Cor Mestral, Lorién Santana (orgue) i el Quartet Gaudí, amb un programa de música de pel·lícules que es farà aquest diumenge a partir d'un quart de 9 a la prioral de Sant Pere.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics