Dilluns, 22 d'Octubre de 2018

La projecció d’'Estiu 1993' enceta la programació d’hivern del cineclub del Centre de Lectura

03 de Gener de 2018, per Redacció
  • Imatge del film 'Estiu 1993'

    Cedida

 Amb la projecció d’'Estiu 1993', de Carla Simón, el cineclub del Centre de Lectura enceta divendres de la setmana vinent, 12 de gener, la programació d’hivern. A banda d’aquesta obra novell de la directora, el cineclub ha programat set pel·lícules més fins el proper de maig que es podran veure al teatre Bartrina a les nou del vespre. Els altres films programats seran 'Stefan Zweig: Adéu a Europa' (26 de gener); 'La mort de Louis XIV' (16 de febrer); 'Dangsinjasingwa dangsinni geot' (El teu i tu) (23 de febrer); 'La seducció' (9 de març); 'Handia' (13 d’abril); 'La cordillera' (20 d’abril) i 'La reina Victòria i Abdul' (18 de maig). Per aquestes projeccions el preu de les entrades és de 2 euros per als socis del Centre de Lectura i de 5 euros pel públic en general.

D’altra banda, la Secció de Ciències de la Comunicació del Centre de Lectura també ha programat durant els propers mesos dos cicles temàtics dels dimecres cinèfils que es projecten de forma alterna. El primer d’aquests cicles està dedicat als clàssics del cinema italià amb films de Visconti, Fellini, Rosi, els germans Taviani i Virzi. Aquest cicle dedicat al cinema italià s’iniciarà el proper 10 de gener amb el film de Luchino Visconti de 1951, 'Bellissima', i finalitzarà el 21 de març amb una cinta representant de les darreres fornades del cinema italià, 'El capital humà de Paolo Virzi'.   

La segona proposta dels dimecres cinèfils està dedicada a Hayao Miyazaki, director, productor, animador, guionista, director i il·lustrador d’anime japonès. En aquest cas, el cicle s’encetarà el 17 de gener amb la coneguda 'El meu amic Totoro' i finalitzarà amb 'El vent s'aixeca el dia 14 de març'. En el cas d’aquests dos cicles dels dimecres cinèfils les projeccions seran d’accés lliure i tindran lloc a la sala Emili Argilaga, a dos quarts de vuit del vespre, els respectius dimecres.

COMENTARIS (0)