Dilluns, 15 d'Octubre de 2018

La Soul Machine està 'en ratxa' i ho demostra amb 'Una nota a la nevera'

La banda de Falset presenta el seu nou disc el divendres 8 a la Sala Zero de Tarragona

07 de Desembre de 2017, per Redacció
  • La Soul Machine presenta 'Una nota a la nevera'

    ACN

Diuen que amb 'Una nota a la nevera' (RGB Suports, 2017) han arribat a la maduresa com a compositors, i és que tot i portar gairebé 18 anys a l'esquena, la banda del Priorat la Soul Machine,  tot just estrena el seu segon disc amb cançons pròpies. Després de deixar de fer només versions, en el seu anterior treball, 'Terra negra' (RGB Suports, 2015), ja es van atrevir a fer el pas de cantar la seva música, una important decisió en la seva trajectòria que pel que sembla han assumit amb tota normalitat. "Realment tampoc és tan diferent perquè partim d'una idea base i aquesta mateixa idea l'anem arranjant i madurant entre tots, per tant és bastant similiar al que ja fèiem encara que ara ho fem amb cançons nostres", assenyala el Toni Just, guitarra de la formació.

El cantant de La Soul, el Manu Ruiz, explica que la banda ara es troba "en ratxa", ja que "venim de fer el 'Terra negra', la nadala 'Això és Nadal', la cançó de l'estiu per a TV3... i a la gent li agrada el que estem fent i les cançons que estem composant tot i que la gent evidentment coneixia més les versions". "Es tracta de no parar de fer coses i de no aturar-se i aquest moment d'optimisme, i la bona rebuda, es nota a l'hora de fer les coses i en aquest nou disc", apunta el frontman del grup.

Això sí, a l'hora de plantejar-se el treball, i a diferència de 'Terra negra', l'han enregistrant tocant tots junts a l'estudi, "com ho feien els clàssics del soul perquè volíem que es contagiés el que sentim nosaltres quan estem en un concert: l'empatia, l'energia, els somriures, l'estima que ens tenim quan estem tots junts...".  El Toni Just puntualitza les paraules del Manu i afegeix que "La Soul és una banda que s'ha forjat escenari rere escenari... Quan estic tocant, necessito aquella miradeta del Francesc que em dona aquella empenta per tocar aquell acord, o aquell cop de cap seu que em fa tocar la corda d'una altra manera... I quan vam fer el 'Terra negra' aquest esperit no hi era, i ens hem adonat que nosaltres necessitem aquests detalls quan toquem".

Aquest feeling del que parla el grup, i una acurada i apassionada producció a càrrec de Lalo López i Miguelito Superstar de la Fundación Tony Manero, són les claus d''Una nota a la nevera', un disc que aquest  divendres, a les 22 h, es presentarà en directe a la Sala Zero de Tarragona. A partir d'aquí, el grup de Falset, actuarà a la Sala Apolo de Barcelona el 19 de gener o al Cafè del Teatre de Lleida el 2 de febrer.

Recupereu a sota l'entrevista que LANOVA Ràdio va fer a la Soul Machine: 

Mireu el videoclip de la cançó 'No hi ha estop': 

COMENTARIS (0)

Reportatges