Dimecres, 20 de Juny de 2018

L’associació tarragonina Etcètera participa en un festival solidari a Amatrice

12 de Juliol de 2017, per Redacció
  • Imatge de la ciutat d'Amatrice

    Cedida

Una delegació de l’associació cultural Etcètera viatja aquest dijous fins al municipi d’Amatrice, al nord d’Itàlia, per participar en un festival solidari per ajudar als habitants d’aquest poble de muntanya que va ser el més afectat pel terratrèmol que el 24 d’agost de l’any passat va sacsejar amb molta força aquella zona. El sisme va provocar la mort de 232 habitants del municipi i va esborrar del mapa aquella localitat, considerada una de les més belles d’Itàlia.

Ara, el Movimento Culturale Spiragli, amb la col·laboració de les associacions Il sorriso di Filippo i la tarragonina Etcètera, duen a terme aquest festival que s’adreça molt especialment als nens i que serà possible gràcies a la col·laboració d’artistes de carrer arribats de diverses regions italianes i grups de música que també s’han sumat a l’esdeveniment que s’inicia el divendres a la tarda i es prolongarà fins el diumenge al vespre.  

Òscar Ramírez Dolcet, president de l’associació Etcètera, explica que "es tracta d’aportar el nostre capital humà per col·laborar amb la gent de Spiragli que són els qui fan possible aquest festival". "Ens posem a la seva disposició, treballarem plegats i portarem somriures als més petits i un bri d’esperança als més grans", ha dit Ramírez.

Marxen cap a Itàlia, a més d’Òscar Ramírez,  el tresorer de l’entitat, Santi Parés; i l’escultor Rufino Mesa que té previst construir una escultura commemorativa d’Amatrice, una peça que ha de preservar la memòria dels fets i recordar a les víctimes del terratrèmol. Sobre el terreny i un cop s’analitzi on es pot fer l’escultura i amb quins materials, se sabrà com executar el projecte que ja ha dissenyat l’escultor tarragoní. 

 

COMENTARIS (0)

Reportatges