Dimarts, 22 de Gener de 2019

Les imatges del procés, al Campus

Gemma Roig hi exposa, fins al 31 de gener, un recull d'instantànies dels fets viscuts al país

15 de Gener de 2018, per Marc Busquets
  • Recull de les fotografies de Roig que pot veure's a l'exposició del Campus

    Gemma Roig

  • Gemma Roig

  • Gemma Roig

El procés, a Reus. Una exposició fotogràfica a càrrec de Gemma Roig és al Bar Campus fins al proper 31 de gener i mostra un seguit d'instants viscuts per l'independentisme a la ciutat, al llarg dels darrers temps. Les mobilitzacions i concentracions sobiranistes hi han quedat immortalitzades a través de la mirada i la càmera de l'artista local, que mostra per segon cop el seu treball al recinte del carrer de sant Llorenç de la capital del Baix Camp. Anteriorment hi va dur un recull d'imatges de racons "poc coneguts" de la nostra localitat. 

El Mercadal i la Casa Navàs

El treball 'El procés a Reus' és el fruit de l'assistència a diverses de les mobilitzacions que s'han dut a terme als carrers i places del municipi. "Hem viscut moments històrics i crec que ningú sap cap a on ens ha de conduir, el procés", apunta Roig a Reusdigital.cat quan ha d'analitzar el futur. Professional al sector del turisme, la fotografia és una afició a la qual treu profit quan organitza les seves mostres. De fet, i segons avança, el seu objectiu passa per poder muntar-ne una de nova anualment. "A l'hivern és quan tinc més temps per treballar la fotografia", raona. 

La selecció d'imatges que ha preparat Roig mostren un punt de vista reusenc de la qüestió sobiranista. "Vaig voler fer fotos en llocs com la plaça del Mercadal, per mostrar-los d'una altra manera, per donar-los una altra dimensió", segueix. En aquest sentit, la fotògrafa celebra l'acollida que està tenint 'Reus i el procés' entre els assidus al Campus i els curiosos que s'hi acosten per descobrir el treball de la reusenca. "M'agrada que la gent em digui què li ha semblat. Alguns em diuen quina ha estat la imatge que els ha agradat més", revela. 

A ella n'hi ha un parell que la complauen especialment, que tenen un significat especial. La primera és una vista del palau consistorial des dels porxos de la Casa Navàs. Dos símbols de la ciutat, en un sol clic. L'altra, la d'una enorme estelada a terra, amb un nano que es mira l'estrella. En aquest cas, l'atzar va afavorir els interessos de Roig. "El nen se'm va creuar just quan vaig disparar, i el resultat és millor del que jo tenia previst", manifesta. Qui vulgui veure la seva proposta, pot fer-ho al Campus fins a finals de mes (la inauguració va tenir lloc el passat dia 3). De passada, pot comentar-la amb els presents tot aprofitant que el bar reusenc és un dels adherits a la iniciativa 'Birres per la república'

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

independència Reus i el procés Gemma Roig Bar Campus Reusdigital
independència Reus i el procés Gemma Roig Bar Campus Reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges