Dijous, 21 de Febrer de 2019

Mussart, una bona aposta cultural entre la natura

Els cantautors Joan Masdeu i Albino Tena, el Grup de Teatre Vilaplanenc i els actors Joan Carreras i Montse Guallar tanquen la 10a edició del festival

05 d'Agost de 2018, per Joan Gomis
  • Joan Masdéu durant el festival Mussart que s'ha celebrat a la Mussara

    Joan Gomis

El festival Mussart ha tancat la seva 10è edició aquest dissabte amb un gran èxit de participació. Més de 1.300 persones d'arreu del Baix Camp i de comarques pròximes es van aplegar a la Mussara per gaudir dels darrers actes del festival.

Ben entrada la tarda, el compositor reusenc Joan Masdeu va compartir les cançons del seu nou disc 'Innocents', un treball distingit pel Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) amb el Premi a Millor Videoclip. Masdeu es va posar el públic a la butxaca ràpidament gràcies al seu caràcter proper i còmic a la vegada. Va saber interactuar, i el públic va respondre participant activament afegint melodia en forma de xiulets en alguns dels seus temes. Per Masdeu, que repetia participació, va ser “meravellós” actuar en un escenari rodejat de la natura tan característica de les muntanyes de Prades. Entre pausa i pausa es respirava tranquil·litat tal com reiterava en diverses ocasions el cantant.

Posteriorment, els assistents es van dirigir cap a l'església de Sant Salvador de la Mussara per escoltar un recital poètic a càrrec del Grup de Teatre Vilaplanenc. Un total de 5 recitadors van fer proclames a la llibertat d'expressió, amb un fons d'escenari immillorable compost per la construcció medieval del segle XIX qualificat de bé cultural d'interès social.

Els reconeguts actors catalans Joan Carreras i Montse Guallar van recollir el testimoni amb un altre recital poètic, una adaptació de l'obra 'El genet de bronze' del poeta, novel·lista i dramaturg rus, Aleksandr Puixkin. L'espai, un altre zona icònica de la Mussara des d’on es podia contemplar la resta de la serralada de Prades.

Ben entrada la nit es va oferir un sopar popular al Refugi de la Mussara, i el cantautor tortosí Albino Tena va ser l'encarregat d'ambientar el fi d'una jornada cultural exitosa que edició rere edició veu augmentada la seva participació i el seu prestigi.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges