Cookie control
Dilluns, 13 de Juliol de 2020

Reus obrirà el Castell del Cambrer el pròxim 18 d'octubre amb la presentació d'una exposició

L'equipament es destinarà a usos culturals

11 d'Octubre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • L'alcalde, Carles Pellicer, ha visitat l'espai acompanyat de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles.

    Cedida

El pròxim 18 d'octubre l'Ajuntament estrenarà el remodelat Castell del Cambrer amb una exposició artística. En una visita a l'equipament, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que la ciutat “ha guanyat un nou espai cultural”, que estarà gestionat per Reus Cultural i que s'obrirà a la ciutadania per tal d'organitzar-hi tota mena d'activitats vinculades a l'àmbit de la cultura. “D'aquesta manera, hem respost a la necessitat de sales que té Reus”, hi ha afegit el batlle. L'equipament, que fins a l'any 2004 va acollir l'Arxiu, s'ha arranjat amb unes obres, iniciades el primer trimestre d'enguany, que han volgut “mantenir l'espai diàfan”, en paraules de Pellicer.

L'actuació, que ha seguit les indicacions del projecte encarregat per la regidoria d'Urbanisme, i que ha comptat amb un pressupost de 144.450 euros, ha consistit en un “treball de cirurgià”, segons l'arquitecte municipal, Gabriel Bosques. Bosques també ha assegurat que la intervenció ha servit per adequar l'edifici per tal que s'hi puguin celebrar actes de pública concurrència. Així, entre d'altres, el consistori ha reformat l'ascensor ampliant el buc; ha adaptat els elements estructurals i constructius, així com els recorreguts d'emergència de la normativa d'incendis; s'han reformat les escales principal i secundària; ha dotat l'equipament dels serveis higiènics adients; ha reformat la instal·lació elèctrica, informàtica i d'audiovisuals, i ha instal·lat una il·luminació nova. Resta pendent de valorar la possibilitat de traslladar l'arxiu de notaris de la planta sota-coberta.

D'altra banda, el director del Museu de Reus, Marc Ferran, ha traçat una repassada succinta a la història del Castell del Cambrer, bastit a mitjan segle XII. Ferran ha manifestat que l'equipament ocupa “una de les dependències del castell”, el pati d'armes del qual s'ubicava a l'actual plaça del Castell. Per últim, el director del Museu de Reus també ha posat èmfasi en les parets i les arcades de l'edifici, que representen el llegat medieval del castell, i ha recordat que en el subsòl s'hi van trobar unes sitges. El Castell del Cambrer està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional des del 2005.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  12 d'Octubre de 2018

gastar y gastar

en el ayuntamiento no se han enterado de que nuestro hospital es lo primor diario y que dinero que se tiene hay que rebajar las deudas ocasionadas por la mala gestión. seguro que esperan que la generalidad se haga cargo de las gestiones y pague todos los números rojos, sáquense la venda de los ojos que de esto nada de nada, no tiene ni un duro, ni tiene intención de invertir en nuestro hospital, ya se ha visto que por desgracia nuestro hospital esta enterrado a ser un valor residual en la provincia de tarragona