Dissabte, 15 de Desembre de 2018

Un cap de setmana intens al Bartrina

El Teatre acull dissabte la cloenda del Memorimage 2017 i la representació del muntatge 'Cúbit', l'endemà a la tarda

09 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Un instant de 'Cúbit', que es presenta aquest diumenge al Bartrina

    Cedida

'Cúbit', del director Josep Maria Miró, es presenta aquest diumenge, 12 de novembre a les 6 de la tarda al Teatre Bartrina de Reus. En finalitzar la representació, es farà una nova sessió del Fòrum de l'espectador, amb la presència del director i els intèrprets de l'obra. El mateix teatre serà l'escenari, dissabte al vespre, de la cloenda del festival Memorimage a les 10.

Drama familiar

L'obra 'Cúbit' planteja l'impacte de dos germans que visiten casa de la seva mare després de molt temps sense fer-ho i descobreixen que ha acollit un altre noi de la seva edat, una situació que els dos germans viuen amb desconfiança i confusió. Aquest jove ajuda la mare en la tasca d'escriptura d'un llibre commemoratiu de l'aniversari de la fundació que van posar en marxa els pares d'uns i altres fa 25 anys.

Els germans el senten com un intrús i els dol que hagi escollit el fill d'algú altre amb qui els seus pares van tenir tibantors en el passat, i que ara convisqui a casa seva. 'Cúbit' és una obra de teatre escrita i dirigida pel dramaturg català Josep Maria Miró, interpretada pels actors i actrius Anna Azcona, Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla

És una coproducció de Mithistòrima Productions, La Planeta i La Ruta 40, companyia resident de la Nau Ivanow. El muntatge va ser estrenat el 30 de Setembre de 2016 a Sala La Planeta, dins el Festival Temporada Alta, i ha fet temporada al Teatre Lliure (Barcelona) i es troba de gira per Catalunya i les Balears. Les entrades estan disponibles a la pàgina web del Teatre Bartrina a partir de 9 euros, així com a la taquilla del teatre. En finalitzar la representació es realitzarà el Fòrum de l'espectador, amb el suport de la delegació de Tarragona del Col·legi oficial de psicologia de Catalunya (COPC).

Cloenda del Memorimage

També al Teatre Bartrina, el Festival internacional de cinema de Reus Memorimage ha escollit quartre peces per tancar el certamen aquest dissabte 11 de novembre a partir de les 10 del vespre. L’entrada és gratuïta i la sessió inclourà les següents peces: 'Joies del Centre de la Imatge Mas Iglesias' (CIMIR), amb una compil·lació d'esdeveniments a la Barcelona de 1931 durant la II República, i que inclou també 'La perle de la Méditerrannée: Barcelone', i 'Barcelone, principale ville de la Catalogne', i 'Praga, 21 de Agosto', recull d'imatges en color de la invasió soviètica de Txecoslovàquia el 1968.

Durant l'acte de cloenda es portarà a terme l'acte de lliurament de premis. 

COMENTARIS (0)

Reportatges