Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Un cicle de conferències dona a conèixer el modernisme del Camp de Tarragona

Les xerrades es van iniciar el passat 15 de maig i duraran fins el 9 de juliol de 2018

05 de Juny de 2017, per Josep Gallofré
  • Xavier FIlella, Josep Maria Buqueras i Agustí Pujol durant la presentació del cicle

    Josep Gallofré

El Centre de Lectura de Reus i la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona, junt amb la Fundació Trencadís, organitzen el cicle de conferències 'Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona', que va començar el passat 15 de maig i s'allargarà fins al juliol del 2018. En les xerrades es repassaran les obres de diversos arquitectes camptarragonins i també el seu vessant més personal.

Les conferències es faran al Centre de Lectura de Reus, a la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona i també a l'Institut d'Estudis Vallencs, on es realitzaran les xerrades dedicades als arquitectes vallencs Cèsar Martínell i Josep Maria Vives. En aquest sentit, també es parlarà sobre Antoni Gaudí, Joan Rubió, Josep Maria Jujol Gibert, Pere Caselles, Josep Maria Jujo de Barberà, Francesc Berenguer, Ramon Salas, Lluís Domènech i Montaner, Pau Monguió, Enric Sagnier i Domènec Sugrañes. Cadascuna d'elles estarà presentada per experts en matèria d'història i arquitectura.

Josep Maria Buqueras, president de la Fundació Trencadís, dedicada al modernisme i la cultura, ha volgut destacar l'ampli nombre d'arquitectes del Camp dedicats al modernisme i ha posat especial èmfasi en els espais on estan ubicades les seves obres. "No només en trobem a Reus i a Tarragona, sinó també a Salou, Montferri, els Pallaresos o Cambrils, entre d'altres indrets", ha explicat Buqueras.

El president de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona, Agustí Pujol, ha explicat que el cicle també servirà per destacar "el patrimoni modernista de Tarragona, que no es veu perquè el tema romà eclipsa qualsevol altre estil arquitectònic". Per la seva banda, el president del Centre de Lectura, Xavier Filella, ha destacat la importància de les conferències perquè "el modernisme ens interessa a tots".

El representant de la Fundació Trencadís ha comentat que el cicle vol fer valdre el patrimoni arquitectònic i modernista del territori i aprofitar "l'auge que hi ha Barcelona per unir sinergies i realçar-lo". Les conferències es faran a les 7 de la tarda i totes són gratuïtes. Està previst que, un cop finalitzat el cicle, es publiqui un llibre. Podeu consultar totes les xerrades en aquest enllaç. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics