Dimecres, 20 de Juny de 2018

Un concert familiar de Joan Rovira obrirà el 17è Festival Internacional de Música a Tarragona

El certamen torna a combinar música de qualitat a preus simbòlics per arribar a l'abast de tothom

13 de Juny de 2017, per ACN
  • Joan Rovira inaugurarà el Festival Internacional de Música de Tarragona

     

El Festival Internacional de Música (FIM), organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, oferirà en la seva 17ena edició un total de vuit concerts d'estils diversos i onze cursos especialitzats. El certamen torna a apostar per intèrprets de prestigi i reconeguts professors solistes. L'ebrenc Joan Rovira serà l'encarregat de fer el preludi del FIM, el 20 de juny, amb una actuació de caire familiar i gratuïta. La cloenda es farà el 9 de juliol, a l'Auditori Diputació, amb el concert del conegut grup vocal Quartet Mèlt i la col·laboració d'alumnes de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. La inauguració oficial del festival serà el 30 de juny amb la Valencia Brass Band.

Els concerts costen un preu simbòlic de 5 euros. El programa de la 17ena edició del FIM de Tarragona inclou propostes musicals de qualitat i estils diferents. L'Auditori Diputació serà l'escenari principal del Festival amb diferents agrupacions i intèrprets de prestigi i propostes musicals que integren un programa divers. Després del concert familiar del cantautor Joan Rovira, el 30 de juny actuarà, a la plaça de la Pagesia, la Valencia Brass Band amb una trentena de músics professionals de l'especialitat de vent metall i percussió. Aquest concert inaugural és gratuït.

Fins al 9 de juliol hi haurà actuacions cada vespre a l'Auditori Diputació. S'hi podrà escoltar el Quartet Gerhard, integrat per violins, viola i violoncel que interpretaran obres de Schubert i Schumann; David Pastor & Back to Brass, amb obres originals per a quintet de metall i solista; Vespres d'Arnadí, amb Dani Espasa, director d'una agrupació orquestral especialitzada en música barroca; la soprano Marta Mathéu i el pianista Albert Guinovart, que oferiran un recital amb obres de Granados i del mateix Guinovart; i el Nexus piano Duo amb Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Segarra amb un recital pianístic a quatre mans.

El FIM ofereix enguany un total d'onze cursos adreçats a alumnes que volen perfeccionar la seva tècnica i la interpretació instrumental de la mà de professors i solistes de reconegut prestigi internacional. S'inclou cursos de violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant. Les classes tindran lloc al Conservatori de Música de Tarragona entre els dies 1 i 9 de juliol.

COMENTARIS (0)

Reportatges