Divendres, 15 de Febrer de 2019

Un grup musical reusenc denuncia haver rebut amenaces per una cançó dedicada a les monges

'Ens envien missatges privats en què ens diuen a veure si ens morim o que som aberracions', exposen els Tata Pearl

13 de Febrer de 2018, per Marc Busquets
  • Tatas Pearl, en una imatge promocional

    Cedida

El duet reusenc d'electropop Tatas Pearl ha denunciat haver rebut "amenaces" a través de les xarxes socials arran de la difusió del seu darrer tema, 'Yo monja'. Tan sols fa uns dies que l'han presentat (el passat 5 de febrer, de fet), però el degoteig de crítiques i insults no ha cessat. "No ens havia passat mai. En alguns casos, si es tracta d'opinions ben formulades, les hem contestat. Però en molts altres ens diuen directament que a veure si ens morim o que som una aberració", exposa a Reusdigital.cat un dels integrants de la formació, Ivan Ureña. La banda té publicats un parell de treballs. 

Missatges privats carregats d'insults

"Som un grup que fa lletres divertides i crítiques. Mesclem humor, erotisme i música. I creiem que s'ha de poder opinar de tot, fins i tot de la religió, d'una forma transgressora com és la nostra", subratlla el reusenc, que es mostra "sorprès" per la polseguera que ha aixecat la cançó "perquè som un grup petit i per altres temes com aquest no havia passat mai res".

"Sembla ser que, per a alguna raó, la fe encara és un tabú". Ureña ha monitoritzat els perfils dels usuaris que els han insultat i amenaçat a través de missatges privats a Facebook i ha descobert que "tenen vincles amb plataformes com Hazte oir, del Foro español de la familia i similars". No obstant això, assenyala que "no tenim por perquè no hem fet res dolent, només hem donat la nostra opinió amb una cançó".

"Ens han arribat a dir que ens denunciaran per odi, i el curiós és que quan ens ho diuen ens insulten", fa constar el reusenc. "Es tracta de llibertat d'expressió, de res més, i nosaltres el que volem és poder dir el que ens roti sobre la religió o el que sigui". "No en volem pas, d'embolics. Per ara no farem res, però si se segueix així potser que hi haurem de fer quelcom", avança en relació a una possible defensa legal contra els usuaris que els insulten. 

"El que pretenem és denunciar que actualment la llibertat d'expressió està en perill", rebla Ureña. A 'Yo monja', Tatas Pearl canten 'som dues ovelles esgarriades que s'oculten rere un vel sense poder cridar' o 'sento el vici en la teva mirada, estàs humida per dintre'. 

Recupereu el clip de 'Yo monja':

COMENTARIS (2)

Comentaris

J.A.C.O.  13 de Febrer de 2018

Opinar sembla que no és bo!

Per certs sectors o sectes no és possible opinar de qualsevol cosa. Així tenim l'estructura real de la societat! En països més avançats en ideologies i democràcia ningú malmet les vestidures, no acudeix als tribunals i no es llança a insultar. No entenen que en lloc preferent està el benestar de les persones.

La coca de cireres  13 de Febrer de 2018

I vaig i m'ho crec

Dubto que hagin rebut gaires amenaces, el video té 72 visualitzacions a Youtube