Cookie control
Divendres, 05 de Juny de 2020

El perquè de l’adéu a més de 25 anys a l’Associació de veïns 25 setembre

12 de Juliol de 2018, per Clara Rivas
  • Imatge d'arxiu d'un dels cartells del parc de l'U d'octubre col·locats pel CDR

    Reusdigital.cat

Després de més de 25 anys a l’Associació de Veïns 25 setembre, el dimecres, 13 de juny, vaig entregar les claus. Amb bones paraules, l’he abandonada. Vaig entrar a formar par de l’associació el dia que els veïns que la van impulsar van convocar una reunió a Crist Rei per fer-ne la presentació i que s’incorporessin els veïns que ho volguessin. En un principi, jo no tenia intenció d’incorporar-m'hi, tot i que els veïns em deien que ho fes, però en aquest acte uns representants de l’ajuntament aprofitaven per presentar el projecte de canvi de direccions dels carrers del barri. Quan vaig veure l’aberració que volien fer, m’hi vaig incorporar.

He de dir que el projecte que va tirant endavant va ser el que va proposar l’associació. Aquest va ser el començament d'un projecte d'on n'han entrat i n'han sortit veïns, on hem rigut i ens hem discutit, i on hem hagut d’acomiadar companys.

Això sí, una de les coses que tenim clares és que tinguéssim les idees polítiques que tinguéssim, allí tots érem membres de l’associació. La política es deixava al carrer; l’acord no escrit que teníem sempre s’havia mantingut fins que el penúltim president, en fer vuit anys de ser al càrrec, el va voler deixar. Va ser un problema, ja que cap membre de la junta volíem agafar el relleu.

Aquest fet el va comentar durant la festa del barri qui avui és l’alcalde; al mes de setembre, a la represa de l’activitat, es va presentar per col·aborar amb l’associació la veïna que a l’assemblea anual va passar a ser presidenta. Això va fer que hi hagués qui es va donar de baixa de la junta. El motiu era i és que és molt partidista. Des del principi i, molt sovint, hi ha hagut propaganda. Tot s’ha fet com si no es vegés, però últimament ha arribat massa lluny perquè ha començat a saltar-se els acords de la junta per fer contents els seus amics.

Va introduir veïns i altres que no són veïns del CDR Joan Rebull com a socis, amb la finalitat que poguessin celebrar les seves reunions al local, tot i que la junta havia dit que no. Va pemertre que utilitzessin el local per celebrar-hi un vermut popular a la vegada que usaven el logo de l’associació als seus cartells quan també se’ls havia dit que no.

La gota que ha fet vessar el got ha estat amb el motiu del nom del parc de l’avinguda Onze de Setembre en què la junta va presentar una instància a l’ajuntament (firmada per la presidenta) perquè el parc tingués el nom de l'últim propietari del Mas, com és la norma (escrita o no). En comptes de mantenir els acords de la junta i perquè l'alcalde no tingués problemes entre la nostra proposta i la proposta de l'U d’Octubre, del CDR, la presidenta va donar permís al batlle perquè fes el que cregués.

D'aquesta manera, l'alcalde es treia un problema del damunt, ja que no s’havia d’enfrontar a la CUP i ERC, que havien estat els que havien presentat la proposta del CDR. Això sí, la presidenta ha traït els acords de junta i els seus companys i companyes.

Vull recordar que el CDR, la CUP i ERC només representen una part de la ciutadania. I els vull recordar que facin memòria de qui va guanyar les últimes eleccions a Reus i a Catalunya. Potser seria convenient que es comencessin a preguntar la raó d’aquest fet.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Clara Rivas  15 de Juliol de 2018

Ostres Ramon

Qui no ens conegui es creuran que el que dius es veritat, ja, ja

Josep  15 de Juliol de 2018

República

Ostres els de Cs, Vox, SCC,PP. i PSOE, donant lliçons de ser tolerants amb les idees. Per dir-ho en català "quins collons"que teniu. Cara dures.

Ramon Salvat Guarque - Reus  14 de Juliol de 2018

La revolució "dels somriures" enèsim capitol... i seguirà

Aquesta senyora, la Clara, vull dir, deu ser una afiliada a "ciudadanos" secció "vox": mala patriota, espanyolista, colonialista, que critica a una presidenta que de segur, des de la seva més tendra infantesa ja feia lluita clandestina i ha passat des de les cèl.lules secretes antifranquistes (majoritàries a TOT Catalunya) als CDR actuals, enormes instruments d'alliberament del "poble català"

Pep  14 de Juliol de 2018

Un desastre

Este país lo estan undiendo los señores del lacito amarillo que dicho sea de paso són minoria, lo del nombre de esta plaza es una verguenza, por suerte dentro de poco hay elecciones, seguro que hay cambios

Una veïna de Reus  13 de Juliol de 2018

Una mala notícia

Hauria de quedar clar que cada entitat ha de defensar el que li pertoca. Cap ideal o creença està per damunt dels de la resta. Una mala notícia la utilització política excloent .

Company  13 de Juliol de 2018

Quila llàtima

Malauradament no és la única persona que marxa d'una associació de veïns perquè últimament tot es polititza.
O estas amb ells o no ets benvingut.
Això que els intreansigents són els altres.