En record del meu pare Venanci Bonet

30 de Març de 2017, per Venanci Bonet

El passat febrer, el meu pare hauria complert 96 anys. Conegut professionalment per ser un destacat tècnic en el sector de la fruita seca, feina que va desenvolupar en diverses empreses, a tall d'homenatge i record, voldria també deixar entreveure la seva experiència de jove a la Creu Roja, on va ingressar l'any 1938, en plena Guerra Civil, i va desenvolupar serveis com a portalliteres i administratiu.

Durant els bombardeigs, el pare va ser mobilitzat per anar a socórrer els ferits i en la recuperació de víctimes que aquells estralls, malauradament produïen, exercint-se tot això mitjançant ambulàncies. Durant la campanya de la Batalla de l'Ebre, el juliol de 1938, el pare va ajudar a retirar de l'Hospital de la Sang/I.P.M. els soldats ferits en el decurs de la batalla que es morien cada dia, i a informar a les famílies de les situacions dels soldats republicans que lluitaven.

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.

Comentaris

Ramon Lluis  31 de Març de 2017

Fruits Secs

Una gran persona i sempre ho sera, com molt be diuen els comentaris que m'han pressedit. El vaig tractar comercialment, quant compartien despach junt amb el seu Soci i un bon amic escribent al carrer del Roser. Despres amb el temps ens saludabem pel carrer, tot i la diferencia d'edat jo mes jove

Joan Huertas  31 de Març de 2017

Hola...

...Venanci, potser el teu pare va recollir per cuidar o enterrar al meu germà grand que va ser assassinat a la batalla de l´Ebre quan tenía 18 anys. Una abraçada Venanci, per al teu pare i per a tu.

Antonio Zaragoza Mercade  30 de Març de 2017

Amic Venanci

El teu Pare va ser una gran persona al que li dic, no solsament respecta, si tambe els bons concells que amb la dona. Va ser d'aquellas personas que deixan petjada a la treva vida.SEmpre el recordaré.Saludos cordials.