Dilluns, 24 de Setembre de 2018

És el moment de parlar

18 de Juliol de 2017, per Clara Rivas
  •  

Ha arribat el moment de parlar quan uns ens volen imposar el seu pensament a qualsevol preu, sent capaços de dir tot el que els hi passa pel cap, encara que sigui distorsionant la veritat i manipulant-la, tenint a més avantatge en tenir els mitjans de comunicació sota el seu control.

Fins ara només els del meu entorn saben que no estic d'acord amb la independència, però ha arribat un moment en què he d'anar més enllà, perquè ens volen fer creure fets que no són certs.

Diré que, com a filla d’històrics del PSUC (Anna Sugrañes Boix i Llorens Rivas Sánchez) i sent jo mateixa del PSUC fins a la seva reconversió a ICV, em sento avergonyida de com s'està jugant amb els sentiments de la gent. Si els meus pares aixequessin el cap, se'n voldrien anar una altra vegada!

Des d'aquí vull recordar el que  deia el PSUC i ho faré acollint-me als  estatuts del Partit Socialista Unificat de Catalunya (III Congrés-1973).

Article 1. Apartat 4. El Partit Socialista Unificat de Catalunya educa els seus militants en l'esperit de la fidelitat insubornable a la causa de la classe obrera i del poble català, en l'esperit de la unitat indestructible amb la classe obrera dels altres pobles d'Espanya, amb la qual forma una única i mateixa classe és l'esperit de l'internacionalisme proletari, de la solidaritat entre treballadors de tots els països.

Apartat 5. En el període actual, els objectius immediats del Partit Socialista Unificat de Catalunya són l'enderrocament de la dictadura franquista, la democràcia, les llibertats nacionals del poble català i la pau.

Amb això vull dir que el PSUC mai ha estat independentista,  però en canvi si que ha estat sempre internacionalista. Que el PSUC i els que encara són hereus -de fets i no de paraules- sempre hem defensat els drets socials i humans de qualsevol persona, sigui d'on sigui i, per descomptat, no estem ni estarem mai a favor dels qui creuen que són millors o superiors als altres.

Particularment, no entraré en el joc que estan fent tant els d'un costat i l’altre de l'Ebre, retroalimentant-se tots per treure'n rèdit electoral i tapar les seves vergonyes corruptes. Sí que ho veuré des d'una mirada critica, per donar suport als moviments socials que ens encaminin vers la justícia social i la lluita per la transversalitat, perquè no sigui pervertida per assumptes que ens intenten dividir.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)

Comentaris

Josep Abelló  19 de Juliol de 2017

Gràcies, Clara

Tot i no haver compartit la mateixa afiliació política, hem compartit forces inquietuds i anhels, però ara, com tu, no reconec el meu país. Mai em podia imaginar poder arribar a aquesta agressivitat cap els que gosen a expressar-se disconformes amb la opinió oficial, que no majoritaria. Gràcies.

josep risueño graqnda  18 de Juliol de 2017

hi ha gent que pensa el que diu!!!!

Altres diuen el que pensen...El Ganxet diu que la Clara quedarà assenyalada pel que diu en el text? I jó també! I altres que potser no escriuran que pensen el mateix....ERs una cadena de opinions que pensen el mateix....hi ha termor també encara més si ets complice del "pensament únic" Els principis del PSUC, que jo vaig viure 1976-79, eren i han de ser "la lluita dels pobles" Per amí ja ho vaig manifestar la Confederació d'Estats.

De la manera que s'ha fet el camí a la independència és equivocat i de fa més de dos anys sngnant entre la ciutadanía...que per cert calla en els llocs pñublics i es sorpren en els llocs privats on dir coses diferents "molesta" i et qualifiquen de: ¿traidor a la Pàtria?....Quina Pàtria? Ni Deus, ni Pàtries ni Fronteres....Impossar
unes urnes per fer costat a una proclamació unilateral de Independe`ncia dins d'una Monarquia Parlamentaria....amb el cost que va tenir la Constitució del 78
i que jo vaig votar NO i vaig ser dels 1,300 vots aproximadament que van haver de NO. El meu no era per no voler la Monarquia. Però no vull una Independència impossada perquè ademés no hi crec en cap independència....amb una societat actual. . .

ganxet  18 de Juliol de 2017

Que diu,!!!!!

Sap voste que será senyalada, per no dir el que volen sentir els del pensament unic?