Cookie control
Dilluns, 06 de Juliol de 2020

Per què la Passió de Reus no es pot representar

13 de Gener de 2015, per Josep Maria Llop
  • Imatge d'arxiu de la Passió de Reus

    Josep Gallofré

Fa disset anys que Llop's Teatre SF/87 i amb motiu del seu desè aniversari va començar una nova producció a Reus, omplint un buit que hi havia en les nostres contrades, la construcció d'una Passió amb text i música original i amb identitat pròpia, sabíem que requeria molts esforços i recursos, però posar Reus en el mapa de les Passions ens va encoratjar a treballar per la ciutat.

L’aventura ha estat una odissea des del principi i amb un finançament raquític vàrem començar. Al llarg d'aquests 17 anys la il·lusió de més de dues-centes persones... d'actors, músics, comptables, tècnics, il·luminadors han contribuït d'una forma desinteressada fer realitat un espectacle digne i seriós.

Per motius aliens a la companyia, els organitzadors hem decidit desconvocar l'esdeveniment de la Passió de Reus 2015, ens hem vist obligats per no tenir els fons necessaris per sufragar el mínim de despeses econòmiques i tècniques que la passió genera, o sigui que no la podem fer a causa de la manca de recursos econòmics i tècnics, tant públics com privats, ja que les ajudes de la Generalitat departament de Cultura, Diputació i Ajuntament han desaparegut. Les reunions fetes han sigut infructuoses i sense clarificació.....Per tot, la companyia lamenta les molèsties que aquest fet pugui causar.

Han passat disset anys, que no són pocs ni molts, i amb una mica de perspectiva, creiem que som persones interessades per la cultura, inquietes, que sempre mirem de tirar endavant projectes tan interessants com els que es puguin endegar a les grans ciutats del nostre país.

Malgrat tot, creiem que cal potenciar les sinergies dels equipaments que tenim a Reus, nosaltres sembla ser que no hem pogut perpetuar el projecte després de disset anys evolucionant tècnicament i artísticament en el temps, i això no vol dir que no n'estem satisfets de la tasca feta. Creiem que hem fet una Passió que constitueix un dels arguments dramàtics més importants de la cultura occidental i la identitat catalana.

És per tot això i més que diem a reveure més que satisfets, podem dir que Llop's teatre SF/87 ha viscut un dels moments millors. Cal també agrair a totes les entitats i persones que han fet possible dur a terme fins ara la Passió de Reus.

Tot un somni. Llàstima, la realitat.

Adéu i gràcies.

Josep Maria Llop és director de Llop's Teatre SF/87.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics